Ten Hag: Манчестър Юнайтед ще „направи всичко“, за да лиши Ман Сити от Требъл

Манчестър Юнайтед ще „направи всичко“, за да лиши Манчестър Сити от потенциален Требъл, когато се изправят срещу съперниците си от различни градове на финала за ФА Къп, обеща Ерик тен Хаг.

livescore.com

 

Юнайтед достигна до рекордно равен 21-ви финал за ФА Къп с победа с дузпи в неделя над Брайтън и Хоув Албиън на стадион Уембли, Соли Марч пламна над напречната греда, докато останалите 14 точкови удара бяха реализирани.

Двата клуба от Манчестър ще се изправят за първи път във финал за голяма купа на 3 юни, след като хеттрик на Рияд Марез доведе Сити до победа с 3-0 над Шефилд Юнайтед в последните четири.

Тъй като Сити се бори с Арсенал в надпреварата за титлата във Висшата лига и е равен срещу Реал Мадрид на полуфиналите на Шампионската лига, отборът на Пеп Гуардиола все още може да събере три големи трофея този сезон.

Ако го направят, те биха се изравнили с известните постижения на отбора на Юнайтед от 1998-99 г., а Тен Хаг знае колко много феновете на клуба биха се радвали да откажат на Сити.

„Разбирам, разбира се, чувствата на феновете на Манчестър Юнайтед относно това“, каза холандецът.

„Ще направим всичко, за да им дадем това, да им дадем втория трофей, всичко, което имам, всичко, което има отборът, всичко, което има персоналът, ще дадем всичко, за да го направим.

 

 

„Можем да го направим, защото го доказахме, но това не е лесна работа. Това е страхотен отбор, но също така ще имаме страхотен отбор и страхотни играчи и можем да ги победим.

„Повече от 100 процента не можете да направите, така че феновете могат да разчитат на това. Ние ще го дадем и ще го направим срещу всеки противник, няма значение кой е той.

„Разбира се, искаме да дадем това срещу Сити. Искаме да дадем това на феновете, разбира се.“

След като победиха Нюкасъл Юнайтед, за да вдигнат Купата на EFL през февруари, Юнайтед достигна и двата финала за националната купа в един и същи сезон само за трети път.

Червените дяволи обаче никога не са печелили и двата трофея в една и съща кампания, вдигайки Купата на Англия, но губейки мача за купата на EFL през сезоните 1982-83 и 1993-94.