Ман Сити стана шампион на Висшата лига

Манчестър Сити спечели петата си титла във Висшата лига за шест сезона след загубата на Арсенал с 1:0 от Нотингам Форест в събота.

source:skysports

Загубата означава, че артилеристите изостават с четири точки от Сити и остава само един мач до края.

Хората на Пеп Гуардиола прекараха голяма част от кампанията в преследване на Арсенал, но нанесоха убедителен удар, когато победиха Артилеристите с 4-1 на Етихад миналия месец.

Рекордният брой голове на норвежката сензация Ерлинг Хааланд изстреля Гражданите до върха, като Сити също се бори за първия Требъл.

Гуардиола говори за подкрепата на феновете като решаващ фактор за техния триумф този сезон.

Той каза: „Нашите невероятни фенове бяха с нас на всяка една стъпка от пътя. Без тяхната невероятна подкрепа не мисля, че бихме успели да постигнем това, което направихме през последните шест сезона.

„Тяхната страст и подкрепа бяха толкова важни и вдъхновяващи за всички нас. Надяваме се, че спечелването на титлата във Висшата лига отново е подходящ начин да благодарим на нашите фенове.“

Капитанът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган беше ключова фигура по време на сблъсъка за своя отбор и похвали целия отбор зад усилията за трета поредна титла.

Той каза: „Да помогна на клуба да спечели трета поредна титла във Висшата лига е нещо много специално.

„Висшата лига без съмнение е най-взискателната и конкурентна лига в света, така че това ви казва всичко за постижението.

„Бих искал също така да благодаря на Пеп, целия задкулисен персонал и всички, които работят в този футболен клуб. Всеки ден те ни помагат да ни осигурят като играчи всичко, от което се нуждаем, за да се опитаме да постигнем успех. Няма как да имаме тази титла без цялата им подкрепа.

„Да спечелиш този трофей три поредни пъти и пет пъти за шест години е невероятно. Това качество и последователност помагат да се обобщи какво представлява Манчестър Сити и гарантира, че Клубът ще продължи да се стреми към успех и занапред.

„Това беше сезон, който никога няма да забравя.