WSL: Стануей се удвоява като възраждането на Сити продължава

Джорджия Стануей отбеляза два пъти, за да помогне на Манчестър Сити за жени да запазят инерцията си в Суперлигата на Barclays FA за жени с победа с 3:0 над Астън Вила за жени.

Двойникът на английската националка донесе резултата й за сезона до седем, като отборът на Гарет Тейлър направи пет поредни победи във всички състезания.

Стануей откри резултата след пет минути, когато получи пас от Елън Уайт и вкара чрез отклонение.

Стана 2:0 благодарение на страхотен отборен гол в 40-ата минута. Люси Бронз намери Уайт с пас и нападателят на Англия отново се превърна в провайдър с ниско центриране, което беше осъществено от Вики Лосада.

Точките бяха приключени с оставащи 16 минути, когато Стануей във форма удари в задната греда.

След трудното начало на кампанията за 23-годишния футболист, включително изгонването срещу Манчестър Юнайтед, нападателят вече отбеляза в пет поредни мача, за да помогне на Сити да седне пети в таблицата.

Ман Юнайтед жени бяха големи победители срещу Бирмингам Жени
Изображение: Ман Юнайтед Жените бяха големи победители срещу Бирмингам Жени

Жените на Манчестър Юнайтед се изкачиха на трето място, след като продължиха от там, където спряха преди зимната пауза с 5-0 победа над Бирмингам Жени.

Отборът на Марк Скинър изигра първия си мач от 19 декември, когато пуснаха пет покрай Вила и повториха трика с блестяща демонстрация в първото полувреме.

Капитанът Кейти Зелем изведе Юнайтед напред след 12 минути, а двойник с бързи удари на Лия Галтън направи 3-0.

Имаше още време преди почивката, когато ударът на Ела Туун удари напречната греда и отскочи до вратаря Емили Рамзи за нещастен автогол.

ОЩЕ:  Мартинес би приветствал завръщането на Евертън | Рууни също е в краткия списък

Алесия Русо завърши резултата в 71-ата минута, когато отбеляза своя пети гол в кампанията, за да върне Сити на земята след шокиращата победа от миналия уикенд над Арсенал.

Юнайтед се изкачи над Тотнъм, който приема Уест Хем в неделя, докато Бирмингам остана на 11-та позиция, точка над самотното място за изпадане в лигата.

източник