Мартинес би приветствал завръщането на Евертън | Рууни също е в краткия списък

Роберто Мартинес би приветствал завръщането си в Евертън, тъй като те търсят заместник на Рафаел Бенитес, който беше уволнен като мениджър на клуба в неделя.

Мартинес, който прекара три години в Гудисън Парк между 2013 и 2016 г., е високо в списъка на Евертън.

ФА на Белгия обаче иска Мартинес да остане като мениджър и да ги изведе на Световното първенство през 2022 г. и е малко вероятно всяко завръщане във Висшата лига да се случи преди този зимен турнир.

Мартинес беше избор № 1 на борда на Евертън да замени Карло Анчелоти – който премина в Реал Мадрид – това лято, но Фархад Мошири, собственикът на клуба, избра Бенитес.

Смята се, че 48-годишният изпитва огромен афинитет към Евертън след престоя си в клуба. Той ги изведе до пети в първия си сезон, но беше уволнен през май 2016 г. след две последователни 11-ти места.

Бенитес напусна Евертън след само шест месеца и половина начело след поражението с 2-1 в събота от Норич .

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

БЕЗПЛАТНО ЗА ГЛЕДАНЕ: Акценти от победата на Норич Сити над Евертън

Toffees спечелиха само веднъж във Висшата лига от септември насам и са 16-и в таблицата, шест точки над зоната на изпадащите.

Освен Мартинес, Уейн Рууни се разглежда като кандидат за замяна на Бенитес. Бившият капитан на Англия направи впечатление в първата си мениджърска работа в Дерби при изключително трудни обстоятелства.

Рууни премина през академията на Евертън и направи своя дебют през август 2002 г., преди да се присъедини към Манчестър Юнайтед две години по-късно. Той също така прекара сезон 2017/18 в Гудисън Парк, след като се завърна от Олд Трафорд.

Следват още…

Това е извънредна новина, която се актуализира и повече подробности ще бъдат публикувани скоро. Моля, опреснете тази страница за най-новите актуализации.

Sky Sports ви предоставя актуализации на живо, когато се случват. Получавайте актуални спортни новини, анализи, ексклузивни интервюта, повторения и акценти.

Sky Sports е вашият доверен източник за заглавия на спортни новини и актуализации на живо. Гледайте на живо отразяване на любимите си спортове: футбол, F1, бокс, крикет, голф, тенис, ръгби лига, ръгби съюз, NFL, дартс, нетбол и получете най-новите трансфери, резултати, резултати и други.

Посетете skysports.com или приложението Sky Sports за всички най- актуални заглавия на спортни новини . Можете да получавате push известия от приложението Sky Sports за най-новите новини от любимите си спортове и също така можете да следвате @SkySportsNews в Twitter, за да получавате най-новите актуализации.

Следвайте Евертън със Sky Sports

Следете всеки мач на Евертън във Висшата лига този сезон с нашите блогове на живо в уебсайта и приложението Sky Sports и гледайте моменти от мача безплатно малко след пълно работно време.

Искате ли най-новия Евертън? Отбележете нашата страница с новини за Евертън , разгледайте мачовете на Евертън и последните резултати на Евертън, гледайте голове и видео на Евертън , следете таблицата на Висшата лига и вижте кои мачове на Евертън предстоят на живо по Sky Sports .

Вземете всичко това и повече – включително известия, изпращани направо до телефона ви – като изтеглите приложението Sky Sports Scores и зададете Евертън като свой любим отбор.

Чуйте най-добрата реакция на Висшата лига и експертен анализ с подкастовете Essential Football и Gary Neville , бъдете в течение с нашия специален трансферен център , следвайте социалните акаунти на Sky Sports в Twitter , Instagram и YouTube и разберете как да получите Sky Спорт .

източник