Мюнстер грабна късна победа срещу Кастр | Куинс рали, за да победи Кардиф

Мюнстер си осигури трета победа за Купата на шампионите за сезона в драматична късна мода срещу Кастр – потвърждавайки своето място в осминафиналите – след като Гавин Кумбс отбеляза почти с последната атака на играта; Маркъс Смит играе ролята на Куинс от 33-19, за да победи с 36-33 в Кардиф

Последна актуализация: 14/01/22 22:52 ч

Гавин Кумбс от Мюнстер празнува последния си опит да победи Кастр във Франция в Шампионската купаГавин Кумбс от Мюнстер празнува последния си опит да победи Кастр във Франция в Шампионската купа
Гавин Кумбс от Мюнстер празнува последния си опит да победи Кастр във Франция в Шампионската купа

Опит на Гавин Кумбс в последните етапи видя, че Мюнстер грабна победа с 16-13 на Heineken Champions Cup над Castres на Stade Pierre-Fabre.

Мюнстер, който знаеше, че победата във Франция ще потвърди място в осминафиналите, поведе с 3-0 благодарение на 22-годишния аут-халф Джак Кроули – играейки с Джоуи Карбъри, а Бен Хийли не беше наличен.

Кастр отвърна с опит чрез крайния защитник Томас Ларегейн и поведе за мнозинството след това, след като Бен Ботика и Кроули размениха четири допълнителни дузпи.

Това беше до намесата на Кумбс в заключителните минути, тъй като при предимство от дузпа той посегна, за да отбележи победителя в мача.

Кумбс протяга ръка, за да отбележи решаващия опит късно на стадион Пиер-ФабрКумбс протяга ръка, за да отбележи решаващия опит късно на стадион Пиер-Фабр
Кумбс протяга ръка, за да отбележи решаващия опит късно на стадион Пиер-Фабр

Мюнстър по-рано изпълни три наказателни удара, за да докосне, правейки бъркотия в линията всеки път. Но резултатът на Coombes компенсира тези грешки, тъй като те направиха три победи от три в тазгодишното състезание.

Кроули изрита Мюнстър в преднина в 11-ата минута с дузпа, след като полуразбиващият на Кастре Сантяго Арата се изправи от крака при пробив. Бутането и бутането, което последва, беше кратко напомняне за предишни пикантни срещи между двете страни в това състезание.

Мюнстър бързо се съгласиха с подробен план, в който бяха уверени, че ще имат надмощие. Те поддържаха нещата прости в собствената си половина, ритайки умело за територия, докато Tadhg Beirne и капитанът Peter O'Mahony засилиха натиска върху настройката и пробив.

22-годишният аут-халф на Мюнстър Джак Кроули изби три дузпи и реализиране при победата22-годишният аут-халф на Мюнстър Джак Кроули изби три дузпи и реализиране при победата
22-годишният аут-халф на Мюнстър Джак Кроули изби три дузпи и реализиране при победата

Но Кастр бяха и дръзки, и дисциплинирани, като раздадоха малко и притесняваха Мюнстър повече, отколкото биха очаквали в тесните и свободните.

Опитът на крайния защитник на Larregain в 28-ата минута – първият му за Кастр, след като се присъедини от страна на ProD2 Colomiers – беше връхната точка на разхвърляно очарователно първоначално полувреме. Botica добави екстрите.

Той беше първият на сцената, когато Ботика преодоля стабилната защитна линия на Мюнстер, след като домакините се разбиха в продължение на няколко фази след дузпа, избита, за да докосне точно пред петметровата линия на гостите.

Томас Ларегейн отбеляза опит от първото полувреме за Кастр, но те не успяха да излязат от мачаТомас Ларегейн отбеляза опит от първото полувреме за Кастр, но те не успяха да излязат от мача
Томас Ларегейн отбеляза опит от първото полувреме за Кастр, но те не успяха да излязат от мача

Мюнстер се върна в преднината си в първите 10 минути на второто полувреме, благодарение на две дузпи на Кроули.

Но те дадоха две свои собствени шанса за удар след 55 и 66 минути. Ботика превърна и двете, за да направи резултата 13-9.

След това Кастр се опита да спре играта. Изглежда, че изиграха процентите по-добре от Мюнстър по-рано, до късния резултат на Кумбс, който беше превърнат от Кроули.

Кардиф 33-36 Арлекини

Маркъс Смит изпълни дузпа за победа в мача с последния удар в играта, когато Арлекини спечелиха вълнуваща победа с 36-33 на Heineken Champions Cup над Кардиф.

Маркъс Смит изпълни дузпа с последния удар в мача, за да победи КардифМаркъс Смит изпълни дузпа с последния удар в мача, за да победи Кардиф
Маркъс Смит изпълни дузпа с последния удар в мача, за да победи Кардиф

Полуфиналистът на Англия се хвърли четири минути след време, като отбеляза опит, който той превърна, а след това потвърди мястото на отбора си в осминафиналите на състезанието чрез безизразен последен удар.

Шампионите на Gallagher Premiership изглеждаха така, сякаш ще платят солидна цена за жълтия картон на капитана Алекс Домбранд през второто полувреме.

Кардиф обърна играта – играна при затворени врати в Arms Park – на главата, докато английският национал Домбранд беше извън полета, отбелязвайки три бързи опита.

Но Куинс се задълбочи, когато Смит добави към по-ранните опити на Луис Лина, Тайрон Грийн, Люк Нортмор и Дани Кере, като същевременно изрита четири реализации и дузпа за 16 точки.

Смит спечели играта за Арлекини с дузпата си, след като отбеляза опит за изравняванеСмит спечели играта за Арлекини с дузпата си, след като отбеляза опит за изравняване
Смит спечели играта за Арлекини с дузпата си, след като отбеляза опит за изравняване

Крилото Оуен Лейн поведе за Кардиф, докосвайки два пъти, докато старши треньорът на Уелс Уейн Пивак гледаше, като нападателите Джеймс Рати, Дилън Люис и Кори Домачовски също отбелязаха, а Джарод Еванс добави четири реализации.

източник