Разговор за трансфер: Получавате партидата с Vlahovic

Тери Гибсън се присъедини към подкаста The Transfer Talk в петък и даде блестящ репортаж за потенциалното подписване на Арсенал с Душан Влахович.

Той се присъедини към домакина Пийт Грейвс и Дармеш Шет от Sky Sports в петък, за да говори за редица теми около натоварената първа част от януарския прозорец и какво се случва със ситуацията с нападателите в Арсенал.

Дали Влахович е правилният човек, който да вкара голове, които могат да вкарат Арсенал в Шампионската лига или може да се наложи да изчакат до лятото, когато европейската квалификация може дори да вземе решението на нападателя на Фиорентина за неговата дестинация.

На живо Renault Super Sunday

16 януари, неделя, 16:00 ч

Sky Sports Premier League HDSky Sports Premier League HD

А какво да кажем за Пиер-Емерик Обамеянг? Ще се върне ли в Арсенал по-късно този месец или ще продължи?

Душан Влахович

Защо феновете на Арсенал се вълнуват от Влахович?

Тери Гибсън смята, че би се вписал идеално в The Emirates като начало.

„Не съм изненадан, че Арсенал се интересува от този тип играчи по начина, по който играят футбола си – с 4-2-3-1 се нуждаят от фокусна точка, играч с присъствие отпред. С Влахович получавате много. Той има темпо, мобилност, той е много, много силен, висок е над шест фута, вкарва всякакви голове, държи топката добре, което е наистина важно за начина, по който Арсенал иска да играе.

„Александр Лаказет играе там в момента, но те са двама напълно различни играчи, така че ако искате да вдигнете топката на терена и искате нападателят да я задържи, Влахович ще се справя. Това ще помогне на хора като Емил Смит Роу и Мартин Одегаард да се присъединят към играта, за да задържат топката по-дълго в атакуващата половина на терена.

"Той е ляв крак, но вкарва всякакви голове – бракониер, но няма нищо против да нанася удари извън наказателното поле. Няма нищо против да влезе в края на центрирания."

Душан Влахович

Второто пришествие на Ерлинг Хааланд…

„Има прилика в играта му с Хааланд – двама големи, силни, мощни, бързи нападатели и и двамата смъртоносни, когато получат възможност пред вратата. Ако Арсенал можеше да постигне това, това щеше да е изключителен подпис.

„Само на 21 години, сръбският нападател – подобно на Лука Йович, който премина през подобна фаза, вкарваше купища голове и Реал Мадрид го купи. Той нямаше време за игра и не беше успешен, така че предполагам има – както при всеки превод с големи пари – степен на залагане, но на 21 той изглежда, че има много."

Микел Артета

Има ли сделка с Фиорентина?

Дармеш Шет смята, че може да е трудно да приключим този месец, но не го изключвайте.

„Мисля, че Арсенал би могъл да сключи сделка. Ако погледнете назад към лятото, те бяха най-много харчещи във Висшата лига – близо £135 милиона – така че те подкрепят Микел Артета. Просто мисля сега, те да пазаруват за елита играчи ще изисква от тях да влязат в Шампионската лига.

„Това може да е сезонът, в който биха могли да го направят – изглежда доста отворен. Това е голяма възможност за хора като Арсенал и Шпорите, както и Уест Хем. Могат ли да пробият в тази четворка, защото след като го направиш веднъж, ти можете да привлечете играчи през този летен трансферен прозорец, защото можете да предложите футбол на Шампионска лига.

„Интересът, който знаем, е много реален. Той е един от многото нападатели, които Арсенал гледа. Изглежда, че това може да бъде потенциално трудна сделка – не невъзможна – да се направи през този трансферен прозорец. Лятото е по-вероятно, особено от Влахович страна, защото той би искал да оцени всяка една опция, която има.

„Той иска да играе футбол в Шампионската лига. Фиорентина е в малко положение, защото му остават само 18 месеца от договора му и мисля, че ще разгледат големи оферти, ако дойдат в този трансферен прозорец. Все още има вероятност нещо да може да се случи.

„Онзи ден имахме Мина Рзуки в едно от трансферните предавания и тя е много наясно с всички неща в италианския футбол. Тя каза, че един от проблемите, които Влахович има, освен финансите и клуба, е, че е много фокусиран върху кой ще бъде треньорът. Той много се интересува кой ще го тренира да играе футбол, да го подобри, така че това ще бъде огромен фактор при вземането на решение къде да отиде."

Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал аплодира феновете по време на футболния мач от английската Висша лига между Арсенал и Кристъл Палас на стадиона на Емирейтс в Лондон, понеделник, 18 октомври 2021 г. (AP Photo/Alastair Grant).

Къде стои бъдещето на Пиер-Емерик Обамеянг?

Пийт Грейвс попита Дармеш какво може да се случи с поразителната ситуация на Арсенал, като Обамеянг отсъства от отбора и разчита на други опции, включително предстоящия свободен агент Александър Лаказет.

„Там споменахте думата за основен ремонт и със сигурност има това усещане точно сега за това, което се опитват да правят в отдела за нападатели. Като се има предвид позицията, в която се намират някои от тези играчи; договорната им ситуация, възрастта им и това, което самите те искат да направят в краткосрочното и дългосрочното си бъдеще.

„Обамеянг е големият; отпаднал за този мач от Саутхемптън, лишен от капитанството, не е участвал оттогава и сега с Габон на Купата на Африканските нации.

Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг (Пенсилвания)

„Леката част от всичко това, казаха ми, ако постъпят оферти за PEA, Арсенал ще разгледа тези оферти. Трудната част – остават му 18 месеца от договора му, той е на 32, така че ако клуб иска да направи постоянна сделка вие търсите трансферна такса за някой на тази възраст и след това неговите заплати.

„Защо не „лесна“ сделка за наем до края на сезона – той получава футбол в първия отбор и след това може би Арсенал може да получи трансферна сума през лятото. Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи – кой ще плаща заплатите на ще поиска ли от Арсенал да плати процент.

"Неговият договор е на стойност £350 000 на седмица. Арсенал се постави в ситуация тук – почти публично е известно, че ще се вслушат в офертите и това движи цифрите на юг, а не това, което биха сметнали за справедливо за играч с неговите способности."

Следвайте януарския трансферен прозорец със Sky Sports

Кой ще бъде в движение през януари?

Януарският трансферен прозорец отвори в събота, 1 януари 2022 г., и приключва в 23 часа в понеделник, 31 януари .

Бъдете в крак с всички най-нови трансферни новини и слухове в нашия специален блог на Центъра за трансфери на дигиталните платформи на Sky Sports. Можете също да наваксате с тънкостите, изходите и анализите в Sky Sports News .

източник