Хомофобска злоупотреба в мача Уикомб-Оксфорд, осъдена от мениджърите

Мениджърът на Оксфорд Юнайтед Карл Робинсън и шефът на Уикомб Гарет Ейнсуърт осъдиха предполагаемите хомофобски злоупотреби, докладвани по време на мача им от Лига 1 на Адамс Парк.

Мачът, който Уикомб спечели с 2-0 , беше спрян за кратко през второто полувреме, когато реферът Антъни Блекхаус разговаря с двамата мениджъри след разговор, който той имаше с вратаря на Уикомб Дейвид Стокдейл.

След това съобщение на стадиона напомни на феновете да не използват хомофобски език на земята, като тези, които го правят, бяха порицани.

Sky Sports News се свърза с местната полиция и двата клуба за коментар.

На въпрос какво каза реферът, шефът на Оксфорд Робинсън каза: „Той каза, че има хомофобски вик от тълпата.

„Ако беше един човек, посочете го и той ще бъде премахнат. Но никой не можеше да го посочи и не знаем от коя част от земята идва.

Отборът на Карл Робинсън от Оксфорд е шести в Лига 1
Изображение: Робинсън казва, че хомофобската злоупотреба е „неприемлива“ след предполагаем инцидент на дискриминация по време на поражението им в Уикомб

„Някой ми каза, че е един човек. Познавам вратаря от доста време – той е добър човек и не би излъгал.

„Това не е приемливо. Винаги съм бил наричан едно или две неща през цялата си кариера, но не е приемливо злоупотребата, която хората получават. Има думи, които хората казват, че не са приемливи, но има физически действия, които са още по-лоши и те също трябва да бъдат премахнати Някои от нещата, които се случваха днес, бяха отвратителни.

„[Трябва да има] образование относно хомофобските песнопения, които излязоха. Мисля, че всички знаем, че индустрията работи невероятно усилено, за да премахне всякаква форма на дискриминация. Но този един тесногръд глупак не може да опетни репутацията на това страхотна игра.

"Ние винаги говорим само за този момент на глупост, а не за колективна група фенове, които пееха сърцата си за своите отбори."

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Акценти от домакинската победа на Уикомб с 2:0 над Оксфорд Юнайтед

Запитан за хомофобското насилие, Айнсуърт каза след мача: „Аз самият не чух нищо, но очевидно хората, които са най-близките до феновете, го чуха.

„Всичко, което ще кажа за това, е, че се гордея, че сега съм в ера, в която играчите се чувстват комфортно да докладват за това и реферите са много удобни да се справят с това.

„Ще видим какво ще се случи, но във футбола няма място за това и се надяваме, че можем да го изкореним.

Гарет Ейнсуърт
Изображение: Шефът на Wycombe Гарет Ейнсуърт казва, че се надява хомофобските злоупотреби да бъдат изкоренени от футбола след инцидента в Адамс Парк в събота

„Ние ценим нашите ценности високо и нашите ценности са, че това е общностен и семеен клуб.

„Страстите нагорещяват в една игра, особено когато е срещу Оксфорд, но в играта няма място за глупост или какъвто и да е вид злоупотреба.“

Пишейки на страницата си в Instagram след мача, Стокдейл каза: „Страхотна победа днес. Всички положиха огромни усилия.
3/4 чисти чаршафи ме прави 😁

Вратарят на Уикомб Дейвид Стокдейл осъди злоупотребата в Instagram след мача
Изображение: Вратарят на Уикомб Дейвид Стокдейл осъди злоупотребата в Instagram след мача

"Освен това съм против всяка форма на дискриминация, расизъм, антисемитско поведение или приказки. Няма място за това в тази игра или която и да е друга. И със сигурност няма да стоя настрана и да оставя това да се случи."

Съотборникът на Стокдейл Дейвид Уилър, който влезе като резерва в 74-та минута, туитира след мача и похвали вратаря за това, че "се изправи срещу хомофобията".

Омразата няма да победи

Sky Sports се ангажира да направи skysports.com и нашите канали в платформите на социалните медии място за коментари и дебати, без злоупотреби, омраза и ругатни.

За повече информация, моля, посетете: www.skysports.com/againstonlinehate

Ако видите отговор на публикации в Sky Sports и/или съдържание с израз на омраза въз основа на изразяване на омраза въз основа на раса, пол, цвят на кожата, пол, националност, етническа принадлежност, увреждане, религия, сексуалност, възраст или клас , моля, копирайте URL адреса на омразния пост и го вземете от екрана и ни изпратете имейл тук .

източник