Мацуяма затваря срещу Хенли на Sony Open

Хенли стреля с три под 67 в събота, за да поведе с два удара преднина във финалния кръг на Sony Open в Хавай; Мацуяма два назад, докато преследва първата титла в PGA Tour след големия си успех – гледайте финалния кръг на живо в неделя от 21:00 часа по Sky Sports Golf

Последна актуализация: 16/01/22 8:35ч

Хидеки Мацуяма търси осма титла от PGA TourХидеки Мацуяма търси осма титла от PGA Tour
Хидеки Мацуяма търси осма титла от PGA Tour

Хидеки Мацуяма изстреля 63 кръга на деня, за да стигне до две от преднината, насочвайки се към последния кръг на Sony Open в Хавай.

Шампионът от Мастърс публикува седем птички в третия си кръг в Waialae Country Club, за да премине на 16 по-малко и да намали разликата с Хенли, който отбеляза три под 67, за да остане начело в класацията.

Мацуяма подхвана ударите на второто и седмото и последва птиче с две удари на деветата, като се възползва от 12-то и хвърли 35-футър на следващото, като японската звезда се хвърли от 15 фута на 14-та и също птичи на пар-пет последен.

На живо PGA Tour Голф

16 януари 2022 г., 23:00 ч

Живей

„Вероятно поставянето беше моята силна страна днес“, каза Мацуяма. "Дори моите пропуснати удари намериха дупката. Днес имах късмет."

Хенли поведе с три изстрела през уикенда и видя, че преднината му е намалена с един изстрел, въпреки че смеси пет птички с три талаги, като американецът продължава да е на върха в последния ден, докато преследва първия успех на PGA Tour от 2017 г.

Ръсел Хенли преди това спечели Sony Open през 2013 гРъсел Хенли преди това спечели Sony Open през 2013 г
Ръсел Хенли преди това спечели Sony Open през 2013 г

„Реших, че няма да е толкова лесно, колкото първите два дни. Просто не работи обикновено голфът“, каза Хенли. "Не планирах да правя тапаги, но определено не очаквах да стрелям отново с осем по-ниски. В същото време се чувствах наистина добре в играта си през целия ден."

Ирландецът Шеймъс Пауър е на четири удара по-напред от темпото в равен трети с Мат Кучар, Хаотонг Ли от Китай и Адам Свенсон от Канада, докато Лукас Глоувър и Кевин Киснър изостават на пет на 13 по-малко.

Ръсел Нокс от Шотландия е девети, като действащият шампион и лидер в първия кръг Кевин На има дял от 11 срещу 11 по-малко след трети рунд 67.

Кой ще спечели Sony Open на Хаваите? Гледайте финалния кръг на живо по Sky Sports. Представено групово покритие започва в неделя от 21:00 часа на Sky Sports Golf, преди пълното покритие от 23:00 часа.

източник