Слухове за трансфер на Арсенал: Ауба в Барса преди Влахович да се присъедини?

Завършване на трансферните новини, слухове и клюки на Арсенал през януари 2022 г.

С кого е бил свързван Арсенал?

Арсенал съобщи на Барселона за Пиер-Емерик Обамеянг с опитите на артилеристите да продадат нападателя, преди да прокарат сделка за Душан Влахович от Фиорентина (Дейли Стар в неделя, 16 януари).

Целта на Арсенал Артър е готов да лети в Лондон, след като Ювентус взе решение да го остави под наем (The Sun, 15 януари); Арсенал настоява да завърши сделката за Артър преди неделното дерби на северен Лондон (Football.London, 14 януари); Ювентус отхвърли възможността за отдаване под наем този месец за Арсенал, насочен към Артър, но ще обмисли постоянна сделка ( Дейли мейл, 14 януари ) . Арсенал преговаря за евентуална сделка под наем за полузащитника на Ювентус Артър ( Дейли Мирър , 13 януари); Очаква се Ювентус да вземе решение дали Артур може да напусне под наем след финала на Суперкупата в сряда вечер срещу Интер Милано ( Sky Sports , 12 януари).

Арсенал получи тласък в преследването си на Джорджинио Вийналдум, след като беше разкрито, че той има емоционална привързаност към клуба ( Дейли Мирър, 14 януари ).

Арсенал е готов да направи втора оферта за полузащитника на Палмейрас Данило, но бразилският клуб не желае да продаде играча преди Световното клубно първенство през февруари ( The Express , 14 януари).

Арсенал обмисля летен ход за полузащитника на Лестър Сити Юри Тилеманс , който след това ще влезе в последната година от договора си ( Дейли Мирър , 13 януари); Арсенал се интересува от Тилеманс, но е малко вероятен ход през януари ( Гол , 13 януари).

Арсенал и Уест Хем се борят за подписа на крилото на Айнтрахт Франкфурт Филип Костич ( The Sun , 13 януари).

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 23 НОЕМВРИ: Артър Мело от Ювентус по време на мача от група H на Шампионската лига на УЕФА между ФК Челси и Ювентус на Стамфорд Бридж на 23 ноември 2021 г. в Лондон, Англия. (Снимка от Visionhaus/Getty Images)
Изображение: Артър Мело е свързан с преминаване в Арсенал

Викери: Артър е играч в стил Артета

Експертът по футбол в Южна Америка Тим Викъри:

„Поразително е през последните няколко години как бразилските халфове са се борили, когато са дошли в Европа. Те се борят с допълнителната интензивност на европейската игра.

" Артур се вписва в тази категория. Той беше голямата надежда, когато се развиваше в Gremio в Бразилия, веднага си помислихме за "Барселона". Той беше направен по мярка за Барселона. Той отиде там, започна доста добре, но не беше" не мина добре оттогава.

„Сега той прекарва по-голямата част от времето си на резервната скамейка в Ювентус. Базирани в Европа бразилски кореспонденти ми казаха, че част от проблема е, че той малко излезе от релсите с поведението си извън терена.

"Но там има играч и има играч в стил Артета. С неговата способност да запази владение, да получава и играе топката на полуоборота, кариерата му може да бъде върната в правилния път, защото той е талант."

Какъв тип играч е Бруно Гимараеш?

Арсенал също е свързван с халфа на Лион Бруно Гимараеш .

Експертът по футбол в Южна Америка Тим Викъри:

„Арсенал е лек на позиции в централната халфова линия, както Артета каза наскоро, а Бруно Гимараеш е силен, конкурентоспособен, бокс в бокс, но малко зависи от десния си крак. Той имаше проблеми срещу отбори, които пресираха. Той спечели олимпийско злато медал в Бразилия в началото на този мач.

„На висше ниво Бразилия го погледна и го изпусна миналия път, но те са на път да назоват своя отбор след няколко часа. Мениджърите на Висшата лига ще хвърлят притеснени погледи върху този бразилски отбор!

"Бруно Гимараеш ще се надява, че ще участва и със сигурност е играч, който може да свърши работа в Арсенал. Той никога няма да бъде световен бияч, но може да бъде полезен играч."

Арсенал отчаяно иска да победи други клубове, като сключи сделка за Душан Влахович този месец, но трябва да изпълни оценката на Фиорентина от 75 милиона паунда (Дейли Мирър, 13 януари). Арсенал запазва силен интерес към Влахович, но ще му е трудно да завърши сделката този месец поради размера на трансферната сума, необходима за подписването на нападателя на Фиорентина ( Sky Sports , 12 януари); Арсенал е готов да продължи напред с амбициозен ход за Влахович, което може да проправи пътя на Еди Нкетия да се присъедини към Кристъл Палас ( Evening Standard , 11 януари); Арсенал е готов да финансира сделка с големи пари Влахович ( Daily Mirror , 11 януари); Арсенал трябва да отдели зашеметяващите £150 милиона, ако иска да завърши хода за приоритетна цел за януари Влахович (Дейли Мейл, 10 януари).

Арсенал завърши подписването на чудесното дете Лино Да Круз Соуза от Уест Бром, докато Микел Артета прави първия си ход през януари ( Дейли Мейл , 12 януари).

Съобщава се, че Арсенал е в лов да подпише Аарън Рамзи и да върне уелсеца обратно в Емирствата ( The Sun в неделя, 9 януари).

Барселона е готова да се присъедини към Арсенал в надпреварата за подписване на полузащитника на Лил Ренато Санчес ( The Sun , 7 януари).

Съобщава се, че Арсенал е близо до подписването на Александър Исак, след като Реал Сосиедад му забрани да се присъедини към Барселона ( The Sun , 3 януари).

Арсенал са потенциални ухажори за Дъглас Луис от Астън Вила, като Микел Артета желае да добави малко защитна сила към опциите си в централната полузащита. ( The Sun , 2 януари).

Арсенал преговаря с Лион за купуване на полузащитника Бруно Гимараеш с оценка от £38 милиона, основна цел за техническия директор на клуба Еду. ( Daily Star , 1 януари).

Ювентус е поставил цена от около £29,4 милиона за целта на Арсенал и Тотнъм Деян Кулусевски преди предстоящия януарски трансферен прозорец, според доклади ( Daily Express , 30 декември).

Денис Закария каза на Борусия Мьонхенгладбах, че ще напусне клуба през лятото – като Арсенал вече прояви интерес ( The Sun , 30 декември).

Последните играчи, свързани с напускането на Арсенал

Атлетико Мадрид обмисля да вземе под наем десния бек на Арсенал Седрик Соареш ( Sky Sports , 7 януари).

Кристъл Палас се интересуват от подписването на Еди Нкетия, но са изправени пред конкуренция за нападателя на Арсенал от друг отбор от Висшата лига ( Sky Sports , 7 януари); Байер Леверкузен има желание да подпише Нкетия относно предварителен договор ( The Sun , 2 януари); Подновеният интерес на Арсенал към по-честото използване на Nketiah може да не изплаща дивиденти, тъй като преминаването през януари в Уест Хем или Брайтън все още е възможно ( нд , 24 декември).

Ювентус е готов да направи оферта за Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал, след като загуби Федерико Киеза заради контузия в края на сезона ( The Sun , 14 януари). Обамеянг беше видян с фланелка на Арсенал за първи път, след като беше уволнен от Микел Артета ( The Sun , 12 януари); Арсенал ще разгледа подходящи оферти за Обамеянг, като не е изключено излизането на нападателя през януари (Sky Sports , 4 януари); Арсенал рекламира Обамеянг около водещите европейски клубове, но се страхува, че трябва да го продаде на много по-ниска стойност и че седмичната му заплата от £350 000 може да се окаже пречка за всяка сделка (Дейли Мейл, 4 януари).

Съобщава се, че Марсилия е провела разговори със забравения човек на Арсенал Сеад Колашинац относно безплатен трансфер през лятото ( The Sun , 10 януари); Сеад Колашинац е готов да напусне Арсенал, като Марсилия се интересува от защитника, чийто договор изтича през лятото ( Дейли Мейл , 4 януари); Търсенето на Уотфорд за централен защитник ги накара да погледнат и към Колашинац ( Дейли телеграф , 22 декември).

Централният защитник на Арсенал Хари Кларк ще бъде изпратен под наем в Хибърниан, след като беше изтеглен от магията си в Рос Каунти ( Сън , 4 януари).

Александър Лаказет
Изображение: Може ли Александър Лаказет да е на път да напусне Емирствата?

Съобщава се, че Александър Лаказет е отхвърлил последното предложение за договор на Арсенал – оставяйки шефа Микел Артета пред дилема за нападател преди януарския трансферен прозорец (Дейли Мирър, 27 декември ); Лаказет признава, че неговите агенти вече издигат потенциални ухажори, докато часовникът се спуска към кариерата му в Арсенал ( Дейли Мирър, 28 ноември).

Чудото на Арсенал Чарли Патино се проследява от Барселона ( The Sun , 23 декември).

Арсенал каза на Марсилия, че не иска да продава Уилям Салиба , защитникът, който в момента е под наем на Stade Velodrome и е впечатлил в Лига 1 този сезон ( Дейли Мирър, 14 януари ). Уилям Салиба отказа да разкрие къде ще играе следващия сезон, тъй като отхвърли въпрос относно бъдещето си в Арсенал ( The Sun , 13 декември).

Арсенал е изправен пред битка да задържи набиращата се стачка звезда Хайон Едуардс на фона на нарастващия интерес от клубове в Англия и чужбина – включително лондонския съперник Челси ( Дейли мейл , 13 декември).

Удинезе приключва сделка за подписване на излезлия в полза на Арсенал защитник Пабло Мари под наем за втората половина на сезона ( Дейли мейл, 14 януари ). Арсенал ще разгледа офертите за защитниците Пабло Мари и Калъм Чембърс, като двойката не е част от дългосрочните планове на Микел Артета ( Sky Sports , 4 декември).

Полузащитникът на Арсенал Мохамед Елнени се очертава като възможна цел за януари за Нюкасъл ( The Sun , 10 декември); на Елнени баща омаловажи приказките, че договорът на сина му с Арсенал, който изтича в края на сезона, е на път да бъде прекратен предсрочно ( Дейли Мирър , 29 ноември).

Арсенал може да продаде рекордната покупка на Николас Пепе, след като английските младежи Емил Смит Роу и Букайо Сака откраднаха мястото му ( The Sun , 27 ноември)

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Гари Невил смята, че нещо назрява между Микел Артета и Обамеянг, след като капитанът започна на пейката за поражението им срещу Евертън, което предполага, че връзката им може да се влоши

Потвърдени подписи на Арсенал

Ще се появи тук.

Потвърдено напускане на Арсенал

Фоларин Балогун – Мидълзбро, под наем до края на сезона

Ейнсли Мейтланд-Найлс – Рома, под наем до края на сезона

Следвайте януарския трансферен прозорец със Sky Sports

Кой ще бъде в движение през януари?

Януарският трансферен прозорец отваря в събота, 1 януари 2022 г., и приключва в 23 ч. в понеделник, 31 януари .

Бъдете в крак с всички най-нови трансферни новини и слухове в нашия специален блог на Центъра за трансфери на дигиталните платформи на Sky Sports. Можете също да наваксате с тънкостите, изходите и анализите в Sky Sports News .

източник