Шефът на ЕЦБ: „Брилянтна възможност“ за нулиране на английския крикет с червена топка

Том Харисън казва, че английският крикет трябва да постигне баланс между крикет с червена и бяла топка, като гледа кога се играят игрите и коя топка се използва в окръжната игра; Главният изпълнителен директор на ЕЦБ казва, че трябва да се обърне внимание на пълния международен календар, за да се управлява успешно натоварването на играчите

Последна актуализация: 14/01/22 8:55ч

Главният изпълнителен директор на ЕЦБ Том Харисън казва, че разбиването на Ashes е дало на английския крикет „брилянтна възможност“ да „нулира“ играта с червена топкаГлавният изпълнителен директор на ЕЦБ Том Харисън казва, че разбиването на Ashes е дало на английския крикет „брилянтна възможност“ да „нулира“ играта с червена топка
Главният изпълнителен директор на ЕЦБ Том Харисън казва, че разбиването на Ashes е дало на английския крикет „брилянтна възможност“ да „нулира“ играта с червена топка

Том Харисън казва, че английският мач има „брилянтна възможност“ да „нулира“ крикета с червена топка след поражението на националния отбор от Пепел.

Англия беше победена в първите три теста в Австралия тази зима, тъй като загуби серията след само 12 дни крикет.

Отборът на Джо Рут загуби общо девет от 15-те си теста през 2021 г. и беше уволнен за по-малко от 200 в 13 пъти миналата година.

Фокусът върху крикета с бели топки помогна на Англия да спечели Световното първенство през 2019 г. с 50 над 2019 г. на родна земя, но главният изпълнителен директор на ЕЦБ Харисън казва, че е дошло времето да се възстанови балансът между форматите.

Той каза: „Нашият приоритет е тестовият крикет. Искаме да бъдем успешни в крикета с бели топки, разбира се, че го правим, но абсолютно трябва да бъдем успешни в тестовия крикет.

Англия на Джо Руут загуби серията Ashes само за 12 дниАнглия на Джо Руут загуби серията Ashes само за 12 дни
Англия на Джо Руут загуби серията Ashes само за 12 дни

„Чувствам се, че това е момент да нулираме значението на крикета с червена топка в нашия вътрешен график, за да прекалибрираме как играем първокласен крикет в Обединеното кралство.

Харисън: Турнето Ashes е изключително трудно

„Това е брилянтна възможност за нас да се обединим като игра и наистина да подредим това веднъж завинаги. Понякога възможността за промяна на нещо толкова сложно като нашия график е, когато имате проблем, свързан с представянето, а ние имаме такъв сега .

„Това беше изключително трудно турне. Не мисля, че можем да се измъкнем от факта, че това беше още един много разочароващ епизод в продължаващия ни опит да спечелим Ashes в Австралия.

„Наистина трябва да стигнем до дъното на това веднъж завинаги и да се уверим, че дебатът отговаря на въпросите, които задаваме. Не трябва да се страхуваме от някои от тези въпроси.

„Нека имаме правилния баланс между червената и бялата топка, нека да разгледаме кога играем крикет с червена топка, игрищата, на които играем, топката, която използваме.

Харисън: „Начинът, по който управляваме натоварванията на играчите, очевидно ще бъде въпрос на първостепенна грижа, докато продължаваме напред през 2022 г.“Харисън: „Начинът, по който управляваме натоварванията на играчите, очевидно ще бъде въпрос на първостепенна грижа, докато продължаваме напред през 2022 г.“
Харисън: „Начинът, по който управляваме натоварванията на играчите, очевидно ще бъде въпрос на първостепенна грижа, докато продължаваме напред през 2022 г.“

„Натоварването на играчите е първостепенна грижа“

В претъпкания международен календар на Англия Харисън добави: „Трябва да погледнем графика – всеки го знае.

„Начинът, по който управляваме натоварванията на играчите, очевидно ще бъде въпрос на първостепенна грижа, докато продължаваме напред през 2022 г.

„В международен план, когато се измъкнем от непосредствените последствия след Covid, трябва да разгледаме как управляваме натоварванията на уредите.

"Това е нещо, с което комитетът на главните изпълнителни директори в ICC трябва да се справи в кръга. Това е трудно предизвикателство за световния крикет."

Харисън също така предположи, че има "силни аргументи" за по-големи познания по крикет в борда на ЕЦБ и предложи пълна подкрепа на Рут да продължи като капитан на теста.

Той обаче по-малко желаеше да се ангажира по темата за собствената си бонусна схема, като Харисън и други висши ръководители на ЕЦБ трябваше да разделят пота, за който се съобщава, че надхвърля £2 милиона.

Попитан дали е уместно да се приеме плащането в момент, когато представленията са под микроскоп и финансите са разтегнати от пандемията, Харисън добави: „Това е въпрос за трудов договор.

„Управителният съвет определи критериите, по които ни съдят и това е въпрос на тях.“

източник