Не е ясно дали Aubameyang ще играе в последния групов мач AFCON на Габон

Официалните представители на Габон не са ясни дали капитанът Пиер-Емерик Обамеянг ще играе в последния групов мач за Купата на африканските нации във вторник след лекото сърдечно заболяване на нападателя.

Нападателят на Арсенал остана извън отбора на Габон, за да се изправи срещу Гана в петък поради сърдечен проблем след възстановяване от коронавирус.

Обамеянг даде отрицателен тест тази седмица и тренира в четвъртък, но Конфедерацията по африкански футбол (CAF) "не искаше да поема никакви рискове", след като 32-годишният, заедно със съотборниците си Марио Лемина и Аксел Мейе, бяха показани, че имат "сърдечни лезии".

Представителите на Габон сега ще продължат да проверяват здравето на Обамеянг през следващите няколко дни, но на този етап не е ясно дали той ще може да играе в последния групов мач на Габон срещу Мароко във вторник, на живо по Sky Sports .

Смята се, че Арсенал е доволен, че състоянието на Обамеянг не е сериозно.

Те също така поддържаха връзка с играча, който се чувства добре и тренира през последните два дни.

Aubameyang тепърва ще се появи за Габон на тазгодишния AFCON.

„Габон в контакт с Арсенал заради Ауба“

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Репортерът Ашер Комигуша дава актуална информация за здравето на Пиер-Емерик Обамеянг извън стадион Ахмаду Ахиджо в Камерун

Репортерът на Sky Sports News от AFCON Ъшър Комигуша от стадион Ahmadou Ahidjo в Камерун:

„Феновете на Габон са загрижени за бъдещето на своя капитан Пиер-Емерик Обамеянг.

„Треньорът на Габон Патрис Невю казва, че ще продължат да му правят тестове и да следят ситуацията му.

„Член от ръководството на отбора на Габон също каза, че са във връзка с Арсенал, за да проверят напредъка му с течение на дните.

"Не е ясно дали той ще бъде на разположение за последния им групов мач срещу Мароко."

Гана запази равенство 1-1 от Габон, тъй като мачът завърши със сбиване

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Бенджамин Тете получи червен картон за нанасяне на удар, тъй като напрежението между Габон и Гана кипи след пълно работно време в тяхното равенство 1-1

Кампанията на Гана за Купата на африканските нации е в опасност, след като четирикратните шампиони допуснаха късно изравняване срещу Габон, за да изравнят мача си от група C 1-1.

Капитанът на Гана Андре Айю отправи страхотен удар с ляв крак за преднина в 18-ата минута, но Джим Алевина изравни след две минути, за да спаси равенството за Габон.

Яростна среща завърши със сбивания и червен картон за Бенджамин Тете от Гана за участието му в сбиването след мача.

Ремито оставя Гана с една точка от два мача от група C и е в опасност от елиминиране, ако не спечелят последния си мач срещу Коморските острови във вторник.

Междувременно Габон е втори в групата с четири точки и се нуждае само от точка от последния си мач срещу лидера на масата Мароко във вторник, за да се класира за осминафиналите.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Акценти от мача от група C за Купата на африканските нации между Габон и Гана

Sky Sports за показване на AFCON на живо

Турнирът за Купата на африканските нации ще се излъчва на живо по Sky Sports през януари и февруари.

Турнирът, първоначално планиран да се играе през юни и юли 2021 г., ще се играе в Камерун между 9 януари и 6 февруари 2022 г., като Sky Sports показва всичките 52 мача на живо.

източник