Sherrock не успява в опит да изиска PDC Tour Card

'Queen of the Palace' Fallon Sherrock не успява да спечели PDC Tour Card, след като загуби в последния ден на Квалифициращото училище в Милтън Кийс, въпреки най-добрите й усилия; 27-годишната играчка сега ще се съсредоточи върху женските серии на PDC, с места в телевизионни събития, включително предлаганите Светове през 2023 г.

Последна актуализация: 15/01/22 15:49 ч

Fallon Sherrock се провали в опитите си да спечели PDC Tour Card в тазгодишното квалификационно училищеFallon Sherrock се провали в опитите си да спечели PDC Tour Card в тазгодишното квалификационно училище
Fallon Sherrock се провали в опитите си да спечели PDC Tour Card в тазгодишното квалификационно училище

Амбициите на Fallon Sherrock да спечели PDC Tour Card са приключили, след като 'Queen of the Palace' загуби втория си мач в последния ден на Q School в събота.

Шерок, която победи Уес Нютон, за да запази мястото си във финалния етап на UK Q School, издържа трудни последните няколко дни в Милтън Кейнс с ранни поражения от Дани Лауби, Джош Ричардсън и Джъстин Смит.

Sherrock е щастлив, че вдъхновява поколение играчки да играят дартс

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Sherrock е щастлив, че вдъхновява поколение играчки да играят дартс
Sherrock е щастлив, че вдъхновява поколение играчки да играят дартс

Тя се изправи срещу младия Джаред Коул в първия си сблъсък, а „Кралят на замъка“ изведе Шеррок в решаваща стрелба в крака.

Въпреки това, Sherrock направи зашеметяващ лег с 11 стрели, включително два максимума, преди да изчисти 58, за да запечата мястото си в следващия рунд.

След това Sherrock се изправи срещу Nathan Treadgold, но тя падна с 4-0 от уелсецът, преди да организира мини-фай, като спечели три от следващите четири лега. Въпреки това Treadgold беше този, който затвори състезанието, за да сложи край на надеждите си за напредък.

Хвърлячката от Бъкингамшир Шерок се стреми да стане втората жена, която получи място в PDC Tour, след като Лиза Аштън постигна подвига през 2020 г.

Знаейки, че трябва да спечели направо съботния турнир, за да заеме мястото си сред елита на дартинг, Sherrock просто не успя да изкара невероятната си сценична форма на пода.

27-годишната младеж се прослави на Световното първенство през 2020 г., където стана първата жена, спечелила мач от Световното първенство.

Тя също така стигна до четвъртфиналите на Големия шлем по дартс и завърши като вицешампион на Майкъл ван Гервен на Nordic Darts Masters миналата година.

Спомняте ли си, когато Шеррок се включи в „Голямата риба“ на Големия шлем по дартс?

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Спомняте ли си, когато Шеррок се включи в „Голямата риба“ на Големия шлем по дартс?
Помните ли, когато Шеррок се включи в „Голямата риба“ на Големия шлем по дартс?

Какво следва за Фалън?

Sherrock е бивша двукратна носителка на титлата BDO British Classic за жени, но е решена да добави към своя кабинет с трофеи.

Освен изложбени събития, Sherrock ще се състезава и в разширена женска серия , която ще види 20 събития, които ще се проведат на места в Обединеното кралство и Германия, с места в телевизионни събития, включително предлаганото Световно първенство през 2023 г.

Вижте ежедневните новини за дартс на skysports.com/darts , нашето приложение за мобилни устройства и нашия акаунт в Twitter @skysportsdarts

източник