Роджърс: Не мога да гарантирам, че Тилеманс ще остане

Шефът на Лестър Брендън Роджърс признава, че Юри Тилеманс може да напусне клуба и че трябва да се подготви за живота без халфа.

Тилеманс е свързван с преминаване в Арсенал, тъй като влиза в последните 18 месеца от договора си.

Рекордното попълнение на Лисиците, които се присъединиха от Монако за £35 милиона през 2019 г. след първоначален период под наем, се отличи под ръководството на Роджърс и отбеляза победителя срещу Челси миналия май, когато Лестър спечели ФА Къп за първи път.

Клубът води преговори за договор с белгийския национал от месеци, но все още не е сключил сделка и Роджърс намекна, че Тилеманс може да напусне.

Той каза: „Той е на възраст и на етап от договора си, когато трябва да се увери, че разглежда всяка опция. Бих искал да съм тук в Лестър, това е естествено, но разбирам, че кариерата е много кратка.

„За играчите става дума за амбиция, предизвикателство и понякога е за различна среда. Виждали сме го преди много пъти.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Тилеманс отбеляза още един запомнящ се гол за Лестър Сити при победата им срещу Брентфорд. Гледайте неговия супер удар от всички ъгли тук!

„Отборите спечелиха Шампионската лига и играчът ще продължи напред. Това е естеството на нещата. За мен мога да се тревожа само за това да продължа да го подобрявам като играч, да го държа фокусиран и да оставя всичко останало да се погрижи.

„Имаме близки отношения, наистина са силни. Поех ангажимент към него, когато влязох за първи път, че ще го подобрим като играч и той вярва в околната среда.

"След като играчът е отдаден, съсредоточен и професионален, това никога не е притеснение за мен. С Youri можете да видите радостта му да е тук, той обича да е тук и трябва да уважавате, че кариерата на тези момчета е кратка."

Роджърс винаги е бил прагматичен по отношение на запазването на звездите на Лестър, като Хари Магуайър се присъедини към Манчестър Юнайтед за £80 милиона през 2019 г. и винаги ще има подредени заместници.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Тим Шерууд казва, че Тилеманс има способността да играе за всеки отбор във Висшата лига и Лестър трябва да го обвърже с нов договор

"Винаги трябва, това е от ключово значение. Казвал съм го и преди за набора от играчи. Винаги трябва да гледаш напред, това е важно. Понякога това се случва неочаквано", каза той.

„В други случаи знаете къде е ситуацията. Винаги ще търсим типа играч, който отговаря на начина ни на работа, винаги е било така и ще бъде същото с всеки играч на всяка позиция.

"Ако ще загубим един, трябва да сме готови за следващия, който ще влезе."

Следвайте януарския трансферен прозорец със Sky Sports

Кой ще бъде в движение през януари?

Януарският трансферен прозорец отваря в събота, 1 януари 2022 г., и приключва в 23 ч. в понеделник, 31 януари .

Бъдете в крак с всички най-нови трансферни новини и слухове в нашия специален блог в Центъра за трансфери на дигиталните платформи на Sky Sports. Можете също да наваксате с тънкостите, изходите и анализите в Sky Sports News .

Следвайте Лестър Сити със Sky Sports

Следете всеки мач на Лестър във Висшата лига този сезон с нашите блогове на живо в уебсайта и приложението Sky Sports и гледайте моменти от мача безплатно малко след пълно работно време.

Искате най-новия Лестър? Запазете нашата страница с новини за Лестър , разгледайте мачовете на Лестър и последните резултати на Лестър, гледайте голове и видео на Лестър , следете таблицата на Висшата лига и вижте кои мачове на Лестър предстоят на живо по Sky Sports .

Вземете всичко това и повече – включително известия, изпращани направо до телефона ви – като изтеглите приложението Sky Sports Scores и зададете Лестър като свой любим отбор.

Чуйте най-добрата реакция на Висшата лига и експертен анализ с подкастовете Essential Football и Gary Neville , бъдете в течение с нашия специален трансферен център , следвайте социалните акаунти на Sky Sports в Twitter , Instagram и YouTube и разберете как да получите Sky Спорт .

източник