Никълс ще ръководи британската атака на Dublin Racing Festival

Пол Никълс е готов да поеме каймака на ирландците в собствения им заден двор в Леопардстаун следващия месец, като Фродон, Clan Des Obeaux и Greaneteen са подготвени за Дъблинския състезателен фестивал.

Фродон, победител в Ladbrokes Champion Chase в Down Royal, и двойният герой на King George VI Chase Clan Des Obeaux са сред 18-те кандидата за Paddy Power Irish Gold Cup в Leopardstown в събота, 5 февруари.

Никълс, който преди това се качи на победителя в състезанието в Playschool през 1988 г. и след това тренира Neptune Collonges за победа през 2009 г., също трябва да управлява Queen Mother Champion Chase Greaneteen в Ladbrokes Dublin Chase в неделята на мача.

Помощник-треньорът Хари Дерхам каза: „Това е планът в момента. И Фродън, и Грийнтийн предпочитат по-здрава настилка, а състезанията там теренът изглеждаше добре – така че планът е такъв.

„Както Пол винаги казва, трябва да имате подходящи коне в подходящите състезания и не е добре да ходите там заради това, наистина.

„Във формата на Гринайтейн и Фродон – и с клана Де Обо, който също участва в състезанието, в което Фродон участва – очевидно имате наистина умни коне, животни от клас 1 и условията на тези състезания по отношение на терена и пистата ще им подхожда добре, така че ако имате подходящия кон, тогава е разумно да ги вземете.

„Няма смисъл да ходите там с грешното животно, затова те са влезли.“

Фродон се бие срещу Галвин в Даун Роял
Изображение: Фродон победи Галвин в Даун Роял при последното му пътуване до Ирландия

Златната купа Paddy Power на стойност 250 000 евро има моркова от 150 000 евро бонус към печелившите връзки, ако конят им успее да вземе и златната купа на Челтнъм за 2022 г.

Само трима коня са се справили с подобен подвиг – обученият от британците Джодами (1993), обучения от ирландци Imperial Call (1996) и последно през 2017 г., когато Sizing John на Джесика Харингтън направи двойката.

Завоевателят на Торнадо Флайър от клана Де Обо Крал Джордж VI Chase е част от участието на Уили Мълинс от осем души, който също е ангажирал миналогодишния победител Кембой, Мелон и Астерион Форлондж.

Галвин, успешен в Savills Chase в Leopardstown през Коледа, Mount Ida, Delta Work и Run Wild Fred са в екипа на Gordon Elliott, докато Minella Indo и Eklat De Rire са включени от Хенри де Бромхед.

Мълинс също има силна ръка в Dublin Chase с Аллахо, Ферни Холоу, Енергумен и победителя за 2020 и 2021 Чакун Пур Сой сред деветте коня, в които е участвал.

Победителят в Tingle Creek Greaneteen оглавява британския контингент, който включва също прогресивния редактор Du Gite, обучен от Гари Мур, и голмайстора на фестивала в Челтнъм от Jonjo O'Neill Sky Pirate.

Bryony Frost и Greaneteen изчистват последния в Tingle Creek в Sandown
Изображение: Bryony Frost и Greaneteen изчистват последното в Tingle Creek в Sandown

Звездната кобила Орлови нокти оглавява дузината заявки за Chanelle Pharma Irish Champion Hurdle, тъй като тя се надява да стане едва третият кон след Istabraq и Hurricane Fly, който печели състезанието повече от два пъти.

Тя направи хеттрик от победи в Hatton's Grace Hurdle при сезонното си повторно появяване във Fairyhouse през ноември.

Осемгодишното дете, притежавано от Кени Александър, се наддава за удължаване на забележителната си поредица от непобедени победи до 14 под ръководството на Рейчъл Блекмор, преди да се отправи към фестивала в Челтнъм през март, за да защити короната си за шампионски препятствия.

Рейчъл Блекмор и орлови нокти след кацане на препятствието на Хатън Грейс в неделя във Fairyhouse
Изображение: Honeysuckle е безспорен фаворит преди пост за шампионската препятствие в Челтнъм през март

Пролетното юношеско препятствие привлече 14 участника, включително Фил Дор, непобеден в три старта над препятствия за Елиът, и друг победител в Коледния фестивал в Леопардстаун, обученият в Мълинс Икер Алън.

Първи и втори в Racing Post Novice Chase на пистата през Коледа, Ferny Hollow на Mullins и Riviere D'etel на Elliott може да се сблъскат отново в Irish Arkle Novice Chase.

Има 10 участия за надпреварата с Blue Lord на Mullins и Embittered, обучени от Джоузеф О'Брайън, и Busselton също в микса.

източник