Съперник за титлата на Ферари? Разкрита дата на стартиране на новата кола

Ferrari, най-успешният отбор на Формула 1, но търсещ първа титла от повече от десетилетие, ще разкрие своя претендент за 2022 г. на 17 февруари; новите правила и коли дават шанс на Ferrari да се върне в конкуренцията през този сезон

От Мат Морлидж

Последна актуализация: 17/01/22 8:28 сутринта

Ferrari ще разкрие новата си кола за 2022 г. на 17 февруариFerrari ще разкрие новата си кола за 2022 г. на 17 февруари
Ferrari ще разкрие новата си кола за 2022 г. на 17 февруари

Ferrari разкриха датата на стартиране на автомобила от Формула 1, като се надявате да ги върнете в състезанието и спечелването на титли през 2022 г.

Най-успешният и исторически отбор на Формула 1, превръщайки се във втория екип, потвърдил представянето си, ще дебютира с изцяло новия си претендент седмица след Астън Мартин на 17 февруари. Предсезонните тестове започват на 23 февруари.

От екипа все още не са разкрили как ще разкрият горещо очакваната си кола.

Въпреки че Ferrari са без титла от повече от десетилетие в известното червено, те остават едно от най-големите привличания в спорта и ще бъдат една от основните сюжетни линии за стартиране на сезон, който приветства много променените нови правила и автомобили.

Кога ще бъдат разкрити новите автомобили?

10 февруари Астън Мартин
17 февруари Ферари
Осем отбора TBC

Скудерията, след значително подобрения сезон през 2021 г., след като победиха Макларън на трето място, имат стремежи да се завърнат на предната позиция и фокусират усилията си върху правилата по-дълго от повечето.

„Ако погледна колата от 2022 г. и силовия агрегат от 2022 г., повярвайте ми, че има много иновации в него“, каза шефът на отбора на Ferrari Матиа Биното в края на миналата година, очаквайки с нетърпение потенциалното нулиране на конкурентния ред. .

„Мисля, че начинът, по който целият инженерен екип се изправи пред новия дизайн, новия проект и разпоредбите от 2022 г., които бяха голям прекъсване, със сигурност беше с по-отворен ум от преди.

„Мога сам да го измеря, като гледам самата кола, начина, по който се развива, и със сигурност с количеството иновации, които влагаме в него.“

Бившите съотборници в McLaren Карлос Сайнц и Ландо Норис се събират отново на голф игрището - и те имаха доста различни гледни точки за сблъсъка си на последното състезание в Бразилия

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Бившите съотборници в McLaren Карлос Сайнц и Ландо Норис се събират отново на голф игрището – и те имаха доста различни гледни точки за сблъсъка си на последното състезание в Бразилия
Бившите съотборници в McLaren Карлос Сайнц и Ландо Норис се събират отново на голф игрището – и те имаха доста различни гледни точки за сблъсъка си на последното състезание в Бразилия

Чарлз Леклерк и Карлос Сайнц са пилотите тази година след успешна първа година като съотборници през 2021 г.

Сайнц, който замени Себастиан Фетел в колата, победи високо оценения Леклерк в дебютния си сезон и и двамата биха били жизнеспособни претенденти за титлата на пилотите, ако Ферари изпълни новите правила.

Автомобилите от 2022 г. предвещават една от най-големите промени в правилата на Формула 1 в историята, с преработена аеродинамика, която ще доведе до по-близки и по-вълнуващи състезания.

Новият сезон започва на 20 март в Бахрейн.

Сила от 2022 г.? Експерти от Sky F1 във Ferrari

Тед Кравиц

„Чувам много положителни шумове от Ферари.

„Двигателят върви добре и казват, че колата изглежда много по-агресивна, отколкото в което и да е от последните Ferrari, които сме виждали през последните две или три години.“

Карун Чандхок

„Проведох няколко разговора с хора точно преди Коледа и те бяха много оптимисти, защото смятат, че са постигнали големи печалби от страна на силовите агрегати“, каза бившият състезател от Формула 1.

„Те се връщат не съвсем наравно с Honda и Mercedes, но не и милион мили назад и са уверени, че тази страна ще бъде наред.

„От страна на шасито те успяха да съсредоточат много ресурси през миналия сезон, защото не са участвали в шампионска битка, за разлика от Mercedes и Red Bull, така че са много оптимисти, че ще бъдат в битката в началото на сезонът."

източник