Последен удар с глава на Лонгхърст грабна равенството на Хамърс срещу Шпорите

Последният удар с глава на Кейт Лонгхърст грабна късно равенство 1-1 за 10 играчи от Уест Хем Жени от Тотнъм Жени, които пропуснаха шанса да останат втори в таблицата на WSL.

Лонгхърст – доживотен фен на Хамърс и притежател на абонаментни билети – вкара топката вкъщи в 92-ата минута, за да осигури равенство за слабия Уест Хем в единствения им удар към целта.

То отмени дузпата на Розела Аяне (54), дадена от Хава Сисоко, който беше изгонен само минути по-късно за второ нарушение с жълт картон (56).

И двата отбора играха първите си мачове от почти месец и Тотнъм започна по-добре. Ayane форсира добро спасяване от Anna Leat – правейки своя дебют в WSL – преди да отправи кротко усилие към вратата след бърза почивка.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Кейт Лонгхърст отбелязва изравняване на контузията, за да спечели ценна точка на Уест Хем срещу Тотеня

Уест Хем предложи много малко като отговор, като най-добрият им период от първото полувреме дойде в последните пет минути. Лиза Евънс и Дагни Бринярсдотир видяха, че усилията бяха блокирани, преди Грейс Фиск да хвърли усилие точно над напречната греда. Brynjarsdottir кимна в корнер за нея, но защитникът изпрати усилията й да се извие върху покрива на мрежата.

Само минута по-късно Аяне отново се приближи. Jiali Tang я избра отдясно, тя направи докосване, преди да направи усилие към вратата – но то просто мина встрани от горния ъгъл, когато полувремето завърши без гол.

Второто полувреме започна с изблик на активност, когато Тотнъм поведе в рамките на 10 минути. Те получиха дузпа, тъй като Cissoko удари в гърба на Tang. Защитникът на Уест Хем яростно протестира срещу невинността си – току-що се измъкна от втори жълт картон – но дузпата беше правилно изпълнена.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Розела Аяне извежда Тотнъм напред в лондонското дерби срещу Уест Хем, след като Хава Сисоко фаулира Джиали Танг в района

Аяне беше играчът, който се засили и заби топката в долния ъгъл, като Тотнъм заслужаваше преднината си в баланса на играта.

Но докато Сисоко се измъкна от червен картон за участието си в дузпата, друга разгорещена реакция се оказа нейното падане малко след това. Тя препъна Джесика Наз в средата на терена и изрита топката от разочарование след това. Достатъчно беше реферът Ейми Фърн да изкара втори жълт картон, за да изгони Сисоко – след като получи жълт картон за предизвикателство срещу Аяне през първото полувреме – и да намали Уест Хем до 10 играчи.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Хава Сисоко е изгонен, след като получи втори жълт картон моменти след допусната дузпа, довела до гола на Тотнъм

Това е вторият път този сезон, в който Сисоко получава червен картон, след като също беше изгонен при поражение с 2:0 от Брайтън през септември.

Тотнъм също имаше шансове за секунда. След добра игра, Ашли Невил премина през две бордови и сини фланелки, преди да нанесе удар, но Луси Паркър успя да го спре точно преди голлинията. След това Tang форсира добро спасяване от Leat, който излезе, за да блокира усилията на китайския национал.

Екипни новини

  • Тотнъм направи три промени от последния си излет преди месец. Тинджа-Рийка Корпела, Рейчъл Уилямс и Чо Со-хюн пропускат, а Беки Спенсър, Джиали Танг и Розел Аяне встрани.
  • Уест Хем направи дебют на Ема Снерле, тъй като те също изиграха първия си мач за 2022 г.

Шпорите бяха на път към второ място в таблицата на WSL и видяха кога Лонгхърст изскочи с изравнителен гол в добавеното време. Бринярсдотир пусна центриране в средата, като халфът на Чуковете изпревари Моли Бартрип. След това тя стрелна с глава над Беки Спенс – която не беше имала нужда да спасява цялата игра – и се отдръпна във възторжен празник.

Резултатът показва, че Тотнъм остава на четвърто място, въпреки че е изравнен с 21 точки с Манчестър Юнайтед жени и Челси жени на местата в Шампионската лига. Резултатът запазва Уест Хем на осмо място и вече има четири мача без загуба в WSL.

Лонгхърст: Вероятно бях изненадан като всеки друг!

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Доживотната фенка на Уест Хем Кейт Лонгхърст отбеляза изравняване на контузеното време, за да осигури точка при гостуването на Тотнъм

Голмайсторът на Уест Хем Кейт Лонгхърст:

„Честно казано, вероятно бях също толкова изненадан, колкото всеки на терена. По отношение на представянето, ние копахме дълбоко и направихме каквото трябва. Това не помогна да паднем до 10. Знаехме, че трябва да продължим да се защитаваме ако можем да получим само един шанс, можем да го използваме.

„Всеки би предпочел да каже, че ще има три точки, но чуваш времето за контузия и успяваш да изравниш. Беше страхотно усещане, което можеш да кажеш от мен, че тичах половината от дължината на терена.

„Мисля, че това е първият ми гол след дебюта ми за Уест Хем в WSL, който беше преди няколко години. Не мисля, че ще спя тази вечер, като си помисля за това. Просто се свърза добре и като фен на Уест Хем, ти искате да вкарате срещу отборите, които не харесвате и това е, което успях да направя.

„Докато го водех, не можех да разбера дали ще мине. Не можех наистина да кажа къде отива топката, така че след като влезе… не мога да си спомня твърде много, беше почти получавам нещо по него.

„Всъщност мислех, че съм направил фаулът [преди червения картон на Сисоко], така че не бях сигурен какво ще направи съдията. Не видях какво се случи след това. В тези моменти трябва да запазиш спокойствие Хава знае това, тя е брилянтен играч за нас откакто е тук и е много страстна.

"Тя е страхотен човек, който да има около отбора и ние ще застанем зад нея и ще се уверим, че е добре. Но това е нещо, от което трябва да се поучим като група играчи, за да не се повтаря това."

„Един момент, един шанс и Лонгхърст го взе“

Кейт Лонгхърст открадна точка за Уест Хем от 10 играчи от Шпорите
Изображение: Кейт Лонгхърст открадна точка за Уест Хем от 10 играчи от Шпорите

Карън Карни от Sky Sports:

„Трябва да е Кейт Лонгхърст. Знам, че тя произнесе вълнуваща реч и каза на Сисоко колко много означава това за нея преди мача. Те копаха дълбоко, беше им трудно. Те копаха дълбоко, това не беше най-доброто им представяне , намаля до 10 играчи, но героят им успя.

„Шпорите имаха толкова много шансове и влизания в последната третина и вероятно си мислят, че сами са виновни и го правят. Трябва да рискувате и толкова дълго те са добри в поддържането на чистота листове.

„Но този отбор на Уест Хем беше издръжлив и се върна. Един момент, един шанс, Лонгхърст го взе и те си взеха точка.

WSL маса

„Изпълнението днес го нямаше, но ако играят зле и излязат с равенство, ще го вземат.

„За Шпорите Скинър влезе и ги направи много по-добри – техния стил, демонстрация в защита, отношението им, приложението им.

„Но спечелването на мачове с разлика от един гол не е достатъчно и оказвате толкова голям натиск върху задната линия. Това ще бъде тяхната ахилесова пета и те няма да влязат в челната тройка. Те биха могли да се борят за първите четири, ако не включвайте нападател."

Рейчъл Корси в Sky Sports:

„Шпорите продължиха да бъдат доминиращият отбор, но не бяха клинични и не тестваха достатъчно вратаря. Докато мачът продължаваше, знаехте, че Уест Хем може просто да получи тази възможност и те го направиха.

„Това е добра точка за Уест Хем. Шпорите играха много добре и бяха по-добрият отбор. Трудно се играе у дома и беше дерби. Да не бъдат победени от Шпорите в първенството е добър резултат за клуб."

Скинър: Усеща се, че две точки паднаха

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Рехан Скинър призова отбора си от Тотнъм да завърши мачовете, след като даде късно изравнителен гол и загуби две точки срещу Уест Хем в Суперлигата за жени

Мениджърът на Тотнъм на Рехан Скинър за Sky Sports:

„Виждали сте отбор с по-голямо владеене. Ние доминирахме в мача и диктувахме всичко, което се случва през целия му период, но не сме завършили шансове, когато сме имали възможността да направим това .

„Към края на мача вие давате шанс на някого да се върне в него… Трябва да сме сигурни, че поставяме игри извън отборите в тази ситуация, както имахме възможностите.

„Всички много приемат това, ние просто говорихме за това и играчите се съгласиха с това. В крайна сметка това е следващият етап за нас – трябва да бъдем по-добри с това.

Дузпата на Розела Аяне изпрати Тотнъм втори в таблицата на WSL
Изображение: Дузпа на Розела Аяне изстреля Тотнъм напред

„Изглежда, че две точки паднаха въз основа на начина, по който напълно доминирахме в играта от началото до края, с изключение на пет минути точно преди полувремето.

„По отношение на начина, по който сме преминали в мача, натиснахме невероятно добре, направихме живота наистина труден за Уест Хем, за да може да се измъкне от собствената си половина. Създадохме редица положения през целия мач, така че има много положителни неща от него, но загубихме две точки и това е нещо, с което трябва да сме сигурни, че ще се справим по-добре.

„За мен това е да гледаме нещата, в които искаме да се подобрим. Получихме много позитиви от това, но трябва да продължим напред бързо. Имаме седмица от три мача пред нас, така че става дума за да се уверим, че следващия път ще се справим по-добре.

„Знаем какво трябва да направим следващия път и всеки път, когато молех играчите да помислят какво могат да подобрят, те го направиха, така че с нетърпение очаквам да видя какво се случи по-нататък.“

По-трудно: Исках да спечеля, но разбрах къде сме

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Оли Хардер беше доволен от точката, след като неговият отбор от Уест Хем се бори усилено, за да осигури равенство при Тотнъм

Мениджърът на Уест Хем Оли Хардер за Sky Sports:

„Става въпрос за това, което можете да очаквате след един месец разстояние. Знаехме, че няма да бъдем най-добрите, така че за нас ставаше дума за устойчивост и става още по-предизвикателно, когато се намалим до 10 играчи.

„Ще вземем точка, това е четири от шест срещу Шпорите и ще продължим напред. Но със сигурност не е най-красивият мач във футбола.

„Кейт накара екипа си да говори, така че тя беше настроена за това и разбира се, ако някой щеше да го направи, това щеше да бъде тя. Също така идва от ситуация, върху която работим много в тренировките по отношение на получаването на тези числа в кутията и вкарването на тази топка.

Джесика Наз е преследвана от Хава Сисоко
Изображение: Хава Сисоко беше изгонена за несъгласие след сблъсъка си с Джесика Наз

„Разбира се, това е страхотен начин да завършим, но чувствам малко за Шпорите. Те играха добре и изглеждаха така, сякаш играха мач повече от нас, но ние ще вземем точката.

„Самата дузпа не съм виждал назад, това очевидно не беше жълто [за Сисоко], но второто жълто, което тя взе за мен, е второ жълто. Жалко е и тези неща се случват, но ни накара на задния крак, така че бях разочарован от това.Преди това мислех, че тя играе много добре.

„Лично аз, не [той не си отива щастлив]. Исках три точки, исках да спечеля мача, но също така разбирам къде се намираме в момента. Ако съм доволен от равенството като гост при Шпорите, тогава Не си върша работата както трябва."

Похвала за Паркър

Луси Паркър привлече вниманието, когато замени Хава Сисоко
Изображение: Луси Паркър хвана окото, когато замени Хава Сисоко

Паркър влезе като смяна на Сисоко в 67-ата минута, но даде вдъхновено представяне, което помогна на Уест Хем да вземе точка.

Кейт Лонгхърст от Уест Хем каза: „Тя беше фантастична, когато влезе. Имаше наистина добро представяне. Тя тренира много добре и аз си помислих, че няма късмет, че така или иначе не играе. Тя е просто един от онези хора, които си навеждат главата и работи усилено.

„Всички бяхме възхитени, защото тя е един от онези хора, които те държат напред. Тя също ни даде малко енергия, в този момент [когато тя влезе], бяхме уморени краката, но тя ни даде истинска енергия в защита .

"Този извън линията, имате нужда от хора в големи моменти и тя определено имаше това за нас и ни позволи да получим нещо от играта."

Рейчъл Корси – която тренира с Паркър в Канзас – каза пред Sky Sports : "Тя беше много солидна, когато влезе. В един момент тя направи важен блок, който вероятно я включи в играта. Не мисля, че е имала толкова много време за игра, както можеше да се надява, но тя е много уверен играч и много способен."

Играч на мача – Ашли Невил

Сю Смит от Sky Sports на ко-коментар:

„Имаше няколко, но трябва да се насоча към Ашли Невил. Тя беше брилянтна по отношение на защитата и напред, показа истинско атакуващо обещание, искайки да влезе в наказателното поле и да направи нещата да се случват.“

Статистика на Opta – равенство на Уест Хем за грабване на Шпорите

Статистика
  • Тотнъм Хотспър отбеляза гол в 10 от своите 11 мача, нито един отбор не е правил по-често в WSL този сезон.
  • Уест Хем Юнайтед опита 6 удара в този мач, най-ниската им сума в един мач в WSL този сезон.
  • Уест Хем Юнайтед направи 4 промени от последния си WSL мач, най-много от един мач в друг този сезон.

Какво следва?

Тотнъм участва в турнира за Купата на WSL в средата на седмицата, като домакинства Ливърпул, жени в своя четвъртфинален сблъсък. След това те ще пътуват за Манчестър Юнайтед Жени в WSL следващата неделя; начало 12ч.

Уест Хем също се изправя срещу голям четвъртфинал в WSL Cup, тъй като приема Челси в сряда. След това те ще приветстват Евертън в WSL следващата неделя; начало 15 часа.

Можете да гледате безплатни акценти от мачовете и от двата мача от полунощ в понеделник.

източник