Боб Олинджър блести в Kildare Novice Chase

Боб Олинджър направи две победи в толкова много стартове над огради, когато изтече уютният победител в Kildare Novice Chase в Punchestown.

Седемгодишното дете, победител с двойни препятствия от първа степен миналия мандат, триумфира в преследването на лък в Gowran през ноември, въпреки че скачането му не беше безупречно в този случай.

Въпреки това, той се включи в по-сигурен кръг от фехтовка в този Трети клас, като Рейчъл Блекмор беше доволна да поддържа брифинг в ранните етапи, докато Lifetime Ambition и Capodanno зададоха ранния галоп.

С три огради отзад направо, пропуснати поради слънцето, беше дълъг път до предпоследния, като Боб Олинджър очевидно пътуваше добре за Блекмор.

Въпреки това, тя трябваше да започне да натиска фаворита за 1-2, като се обърна, но след като Боб Олинджър намери най-добрата предавка, той бързо сложи състезанието в леглото, изчиствайки последното с добър стил, преди да се прибере на четири и три четвърти преди мача Capodanno. Gaillard Du Mesnil се включи за трето място, побеждавайки още 27 дължини.

Боб Олинджър вече е фаворит на турнирите за преследването на Turners Novices в Челтнъм както с Coral, така и с Paddy Power.

Де Бромхед беше доволен от представянето на Боб Олинджър и почувства, че е напреднал от победата си в Гоуран.

Той каза: „Той беше наистина добър и Рейчъл беше наистина доволна от него. Той скочи страхотно и беше класно състезание.

„Той се появи адски много след Гоуран и мисля, че опитът, който получи там, наистина го е запомнил.

„Вторият очевидно е добър кон и двамата са се изтеглили. За щастие нашият човек продължи да върви.“

Де Бромхед сега гледа към Леопардстаун следващия месец за Боб Олинджър, ако условията позволяват.

Той добави: „Райсинг фестивалът в Дъблин е планът, който се подчинява на земята. Би искал да има добра лекота в земята.

"Това изглежда най-добрият ни вариант. Това са три седмици и мисля, че това е планът в момента. Той има много класа и страхотно отношение."

източник