Шишкин получава зелена светлина за сблъсъка на Кларънс Хаус

Шишкин ще се отправи към Sbk Clarence House Chase в Аскот следващия уикенд, след като Ники Хендерсън потвърди, че е работил добре в замъглените Seven Barrows в събота сутринта.

Победителят в Аркъл от миналия сезон показа благосъстоянието си с 10-дълъг успех в класацията 2 Desert Orchid Chase в Кемптън Парк по време на Коледа и е готов за апетитен сблъсък с тренирания от Уили Мълинс Energumene, на живо по Sky Sports Racing.

Хендерсън – завърнал се на хиподрума, след като се зарази с Covid-19 – потвърди: "Мисленето ми не е това, което виждах. Защото мога да ви обещая, тази сутрин беше толкова гъста мъгла, че те минаха мигновено. Но аз се радвам, че кажете, че наистина беше светкавица – беше толкова бързо.

„Ще дадем зелена светлина на Шишкин и Нико (де Боинвил) беше развълнуван от него. Като изключим инциденти през седмицата и всякакви неща, които идват и те хапят и преследват, ще отидем в Аскот.

„Той беше развълнуван от него тази сутрин. Той ще прескочи пет огради, но само когато можем да ги видим. Със сигурност няма да искате на училище тази сутрин, това е сигурно. Работата му беше много добра.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Де Боинвил предположи, че Аскот трябва да отговаря на Шишкин, ако той участва в клас 1 Clarence House Chase следващия уикенд.

„Това беше това, което Нико търсеше тогава преди Кемптън и току-що пристигна тогава. Той е много по-лек, отколкото беше, когато дойде тук.

"Така че бих искал да мисля, че сме във форма."

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Мат Чапман от Sky Sports Racing вярва, че Шишкин не може да бъде победен, но Патрик Мълинс е убеден, че Energumene е „добре като всичко“.

За срещата с Energumene преди Queen Mother Champion Chase, Хендерсън добави: „Кажете на Уили да си остане вкъщи! Все още не съм го направил. Не възнамерявате тези сблъсъци да се случат преди март и Шишкин е добре и той трябва да бяга преди март и това е мястото, където ще отидем.

"Времето работи малко по-добре от Нюбъри (Game Spirit Chase). Харесва ми повече. Той се справи добре и го постави на място за това. Това ми дава шанс да се отдръпна и след това да надградя."

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Мат Чапман от Sky Sports Racing вярва, че Шишкин не може да бъде победен, но Патрик Мълинс е убеден, че Energumene е „добре като всичко“.

Хендерсън също имаше новини за някои от другите си стабилни звезди, включително Джонбон.

Той каза: „Джонбон ще отиде в Хейдок в същия ден (както Кларънс Хаус). Той работи много добре. Всички минаха добре, както виждам. Всички пилоти бяха доволни. Джонбон беше добър, Нико беше щастлив, Chantry House беше страхотен, Champ беше страхотен, така че всички са на курс.

„Мисля, че Шамп ще отиде в Челтнъм през препятствия, мисля, че това е вероятността. Той все още има отворени и двете възможности (Препятствие на Стейърс и Gold Cup).

— Той не е учил нищо след Аскот.

източник