Eclair Surf претендира за класически успех

Eclair Surf показа възхитително представяне, за да избие съперниците си на земята в Agetur UK Ltd Classic Handicap Chase в Warwick.

Осемгодишното дете получи смело, предно бягане от Том Белами, тъй като треньорката Ема Лавел заяви втори успех в този тест за издръжливост над три мили и пет стадия след Shotgun Paddy през 2014 г.

Eclair Surf (11-1) скочи добре, като направи само една грешка при 22-те огради и никога не изглеждаше като да спре.

Компания му правеше Chirico Vallis, но Eclair Surf се отдръпна преди домакинския обрат и отбеляза с 13 дължини.

Жерико Роке, фаворитът при 7-2, не можа да се доближи достатъчно, за да предизвика и почти беше хванат за второ място от рали Кирико Валис (33-1). Корач Рамблер, най-високата категория, мина покрай победените коне, за да спечели четвъртото място.

Лавел каза: „Той трябваше да отиде в Челтнъм на Нова година и бях абсолютно изкормен, когато той дойде от терена куц и не можа да отиде.

„За щастие не ни се наложи да чакаме твърде дълго за това състезание. Знаем, че той може да галопира, но скачането винаги е било проблем.

Най-новите състезателни истории

„В интерес на истината той е добър скачач, но винаги е способен да го закачи. Това държи Том на пръсти, това е сигурно.

„Имайки това предвид, не мисля, че той е национален кон, със сигурност не тази година, но може да е такъв за шотландския национал. Той се нуждае от малко подстригване и това състезание е по-рано тази година.

„Спечелихме това с Shotgun Paddy и това беше първата ни наистина голяма победа с хендикап и Бари (Фентън, партньор) стана доста емоционален. Той също свърши много работа с това момче, така че това ще означава много.

„Той е сложен кон, така че наистина е голямо „благодаря“ на Бари. Способността му никога не е била под съмнение, той просто има своето нещо да хвърли шок. Знаех, че Том иска да бъде удобен днес и това беше добра идея "

Това е първото игрално състезание, което Лавел и Белами са спечелили, откакто се обединяват, и треньорката беше пълна с похвали за своя жокей.

„Том е масивен отборен играч, което е страхотно за нас и когато кара, да, той мисли за деня, но също така мисли за следващия и следващия ден“, каза Лавел.

"Работи много добре и върви по правилния път."

За Белами това беше забележителен успех.

„Това означава много, това със сигурност е най-голямата победа, която сме имали заедно, хендикап от £100,000“, каза той.

„Исках да бъда позитивен и да видя къде се озовахме. В един момент той почти избяга с мен, което не беше идеално за това пътуване, но той остава добре.

"Сигурен съм, че той просто обича да хвърли хитър скок, за да ме държи на пръсти, но освен един днес, той скочи страхотно. Беше удоволствие."

източник