Постекоглу не планира повече подписвания на Селт

Мениджърът на Селтик Андж Постекоглу не планира повече подписвания през януари, след като си осигури четирима нови играчи и загуби от Райли МакГрий.

Клубът подписа с японското трио Даезен Маеда, Рео Хатате и Йосуке Идегуче в началото на трансферния прозорец, който отвори и ирландският нападател Джони Кени се присъедини от Слайго Роувърс миналата седмица.

Постекоглу знае, че клубът е свързан с редица играчи, но настоява, че не разговаря с никого и няма планирани допълнителни покупки преди крайния срок.

ГЛАЗГОУ, ШОТЛАНДИЯ - 11 ЯНУАРИ: (Л-Д) Йосуке Идегучи, Дайзен Маеда и Рео Хатате са заснети по време на фотосесия на Селтик в Селтик Парк на 11 януари 2022 г. в Глазгоу, Шотландия. (Снимка от Алън Харви / SNS Group)
Изображение: Йосуке Идегучи, Дайзен Маеда и Рео Хатате се присъединиха в началото на трансферния прозорец

„Докато говорим в момента, няма други оферти или хора, с които съм говорил“, каза той.

„Така че 20-те имена, които ще излязат утре, са лъжи или измислици. Или са от хора, които се отегчават вкъщи и търсят имена в Google и ги повръщат там, или агенти, които се опитват да получат малко повече стойност за своите клиенти.

„Не мога да бъда по-ясен от това и това, което няма да направя, е да лъжа.

„Няма с кого друг да разговаряме, няма други оферти, никой друг, към който да проявявам интерес. Ако това се промени, ще ви уведомя.“

Постекоглу потвърди, че преместването на халфа Райли МакГрий, когото той игра по време на престоя си като мениджър на Австралия, е било неуспешно. Селтик проведоха разговори за подписване на играча от ФК Шарлът, но сега изглежда готов да се присъедини към Мидълзбро.

Шефът на Селтик каза: „Райли МакГрий беше някой, към когото проявявахме интерес заради връзката ми с него и очевидно познавам играча много добре.

"След първоначалните дискусии той реши да потърси другаде, което е добре."

Джота се завръща

Джота от Селтик празнува, след като отбеляза гол срещу Дънди
Изображение: Джота от Селтик се завръща в тренировки

Крилото Джота се завръща на тренировка, докато Селтик се готви да се върне в игра след зимната пауза.

22-годишният футболист, който е под наем от Бенфика, е аут с контузия на подколенното сухожилие, която получи при победата с 1-0 над Хъртс в началото на декември.

Клубът започна преговори с португалския клуб за осигуряване на Jota за постоянна сделка, като таксата от £6,5 милиона вече е договорена.

Но Постекоглу не бърза да финализира договора.

„Нищо съществено не се е случило и не мисля, че нещо съществено ще се случи в краткосрочен план“, каза той.

„Нашият основен фокус е да го върнем да играе и да играе добре и да се надяваме да има голямо второ полувреме на сезона.

"Той започна много добре за нас, след което получи неуспех с контузията, така че ще бъде страхотно да го върнем на терена и да се представи. По отношение на тази година, това ще се погрижи от само себе си в подходящия момент."

източник