Барселона осигури финансиране от 1,45 милиарда евро за обновяване на Камп Ноу

Барселона най-накрая осигури финансиране за регенериране на Камп Ноу и околните райони.

barcelona.com

Клубът първоначално обяви планове за обновяване през 2014 г., но множество проблеми оттогава означават, че само малка част от работата е извършена.

Сега обаче изглежда, че проектът ще се ускори бързо след завършването на сезона, като Барса потвърди в понеделник, че 20 инвеститори са предоставили 1,45 милиарда евро.

Барса увери загрижените си фенове, че „активите на клуба не са били използвани като гаранция и не е изтеглена ипотека върху стадиона“, като изплащането ще бъде извършено на вноски, изплатени на пет, седем, девет, 20 и 24 години „с гъвкава структура“.

„Тази операция още веднъж потвърждава доверието в клуба по отношение на проекта Spotify Camp Nou, епицентърът на Espai Barca“, се добавя в изявление.

„Проектът е от съществено значение, когато става въпрос за запазване на Барселона в челните редици на световния спорт, е една от основите за икономическото възстановяване и бъдещата жизнеспособност на клуба и е инструмент, който позволява продължаването на модела на управление, при който над 146 000 членове на клуба са неговите собственици.

„В следващите дни клубът ще проведе пресконференция относно подробностите около операцията.

Въпреки че Барса ще изиграе остатъка от кампанията 2022-23 на Камп Ноу, вече беше потвърдено, че ще се премести на Олимпийския стадион в Монтжуик за следващия сезон.

Барса се надява да се върне на Камп Ноу в края на 2024 г.

Съобщава лайвскор.ком