Слухове за трансфер от Ливърпул: Салах няма да отстъпи от исканията за договор

Завършване на трансферните новини, слухове и клюки в Ливърпул през януари 2022 г.

С кого е свързан Ливърпул?

Ливърпул може да бъде принуден да изостави стремежа си да подпише Рафиня от Лийдс, след като стана ясно, че бразилският национал може да е близо до подписването на нов договор с клуба от Йоркшир ( Дейли Експрес , 14 януари); Ливърпул продължава да разглежда възможността да подпише нападателя на Лийдс Рафиня, но смятат, че сделката може да е твърде сложна за приключването през януари ( Дейли Експрес , 3 януари); Съобщава се, че Ливърпул се интересува от привличането на крилото на Уест Хем Джарод Боуен , Рафиня и Фабиан Руис от Наполи ( The Sun , 27 декември); Ливърпул наблюдава нападателя на Уест Хем Боуен и крилото на Лийдс Рафиня като бъдещи трансферни цели, според докладите ( Дейли Мейл , 10 декември); Байерн Мюнхен засилва интереса си към звездата на Лийдс Рафиня, за да съперничи на Ливърпул ( The Sun , 28 декември).

Ливърпул е готов да задейства клаузата за освобождаване от £75 милиона на 23-годишния защитник на Севиля Жул Кунде , който привлича интерес от Челси и Реал Мадрид ( Ел Насионал , 11 януари).

Ливърпул е близо до сключването на сделка от £60 милиона за звездата на Порто Луис Диас ( The Sun , 6 януари); Съобщава се, че Ливърпул идентифицира крилото на Порто Луис Диас като потенциална цел за решаване на кризата от Купата на африканските нации през януари ( Дейли Мейл , 23 декември).

Съобщава се, че звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Хааланд е казал от клуба си, че трябва да реши бъдещето си до края на януари, тъй като спекулациите продължават ( Дейли мейл , 5 януари); Ливърпул може да изведе съперниците си за подписването на Ерлинг Хааланд за £64 милиона, като според съобщенията Мохамед Салах настоява клубът да го доведе на Анфийлд ( Дейли Стар , 23 декември).

ОЩЕ:  Не е ясно дали Aubameyang ще играе в последния групов мач AFCON на Габон

Ливърпул и Милан са търсили полузащитника на Олимпиакос с оценка от £4 милиона Агибу Камара ( The Sun, 4 януари).

Съобщава се, че шефът на Ливърпул Юрген Клоп желае да подпише прогонения от Реал Мадрид Еден Азар през януари, но бордът на Анфийлд не е убеден ( The Sun , 3 януари).

Манчестър Юнайтед и Ливърпул се интересуват от младежа на Лийдс Чарли Кресуел ( Дейли Мирър , 3 януари).

Ливърпул обмисля преместване на звездата на Виляреал Арнаут Данжума през януарския трансферен прозорец ( Дейли мейл, 8 януари); Ливърпул продължава да разглежда възможността за подписване на Danjuma, но смята, че сделката може да е твърде сложна за завършване през януари ( Daily Express , 3 януари) ; Може да се наложи Ливърпул да изчака до следващото лято, за да кацне Данджума ( The Sun , 27 декември).

Сергей Милинкович-Савич е „почти сигурен“ да напусне Лацио до лятото, на фона на разрива му с Маурицио Сари, който преди беше свързван с Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Реал Мадрид ( The Sun , 21 декември).

Последните играчи, свързани с напускането на Ливърпул

Представителите на Дивок Ориджи са се обърнали към три италиански клуба относно предварително споразумение този месец. Предпочитанието на Ориги обаче е да остане в Англия, което означава, че или клуб от Висшата лига ще трябва да плати пари този месец, или да го вземе като свободен агент през лятото, когато договорът му изтече. Белгийският национал може да изчака до лятото, за да оцени напълно възможностите си ( Sky Sports , 6 януари); Уест Хем са готови да направят ход за заместник-нападателя на Ливърпул Дивок Ориги през януари ( Sunday Express , 19 декември); Твърди се, че Ориги е в центъра на трансферната борба между отборите от Серия А Милан и Аталанта ( The Sun , 14 декември).

ОЩЕ:  Щурецът каза да „почисти действията си“ от расизма или да загуби публично финансиране

Ливърпул може да позволи на защитниците Неко Уилямс и Нат Филипс да напуснат клуба през януарския трансферен прозорец ( Sky Sports , 5 януари); Филипс е готов да се оттегли от Ливърпул през януари, ако клубът на Анфийлд получи приемлива оферта, която се смята, че е в района на £15 милиона. Ливърпул вече отхвърли оферта от £7 милиона от неназован отбор от Висшата лига ( Sky Sports , 5 декември); Ливърпул можеше да позволи Уилямс да напусне клуба през януарския трансферен прозорец, като 20-годишният футболист осъзнава мястото си в отбора на Уелс ( Sky Sports , 5 декември).

Реал Мадрид наблюдава защитника на Ливърпул Джо Гомес преди евентуален ход следващото лято ( Дейли мейл , 22 декември); Астън Вила е подала предложение на Ливърпул да подпише с централния защитник Гомес, според докладите ( Daily Express , 20 декември); Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард направи защитник свой приоритет и може да нападне бившия си клуб Ливърпул за Гомес ( Дейли Мирър, 28 ноември).

Новини за договора с Ливърпул

Мохамед Салах отказва да отстъпи от убеждението си, че струва £400,000 на седмица за Ливърпул ( Daily Star в неделя , 16 януари); Салах казва, че "не иска луди неща" в преговорите за договори, тъй като той повтори, че Ливърпул трябва да реши бъдещето му. Салах, чиято сделка на Анфийлд изтича през лятото на 2023 г., многократно е заявявал публично, че иска да остане в Ливърпул ( Sky Sports , 11 януари).

Потвърдени подписи с Ливърпул

Без подписи

Потвърдено заминаване на Ливърпул

Без заминавания

Следвайте януарския трансферен прозорец със Sky Sports

Кой ще бъде в движение през януари?

Януарският трансферен прозорец отваря в събота, 1 януари 2022 г., и приключва в 23 ч. в понеделник, 31 януари .

ОЩЕ:  Съперник за титлата на Ферари? Разкрита дата на стартиране на новата кола

Бъдете в крак с всички най-нови трансферни новини и слухове в нашия специален блог на Центъра за трансфери на дигиталните платформи на Sky Sports. Можете също да наваксате с тънкостите, изходите и анализите в Sky Sports News .

източник