Хендерсън се надява да задържи Макграт, след като се оттегли от седлото

Ники Хендерсън отдаде почит на пенсиониращия се състезател Джери Макграт – който яхна Beware The Bear до успеха на Ultima на фестивала в Челтнъм – и има голямо желание да го задържи на участие в Seven Barrows.

Макграт беше принуден да окачи седлото си на 31-годишна възраст, тъй като нараняванията, които получи при падане от Вегас Блу по време на броня за скачачи във всички метеорологични условия миналата година, не успяха да заздравеят достатъчно.

Той прекара по-голямата част от кариерата си с Хендерсън, който осигури на ирландеца и двете му победи на фестивала в Челтнъм, в Une Artiste в препятствията на Martin Pipe Conditional Jockeys' Hurdle през 2012 г. и Beware The Bear през 2019 г.

"Той беше много специален човек за нас. Той беше в Seven Barrows дълго време и е част от мястото – и ние наистина искаме той да остане тук", каза Хендерсън.

„Всички отчаяно го съжаляваме и знам, че искаше да продължи още малко, още не беше готов да се пенсионира. Разби сърцето му да не може да продължи, защото беше много добър в това.

„Той е прекрасен конник и най-добрият човек, който някога ще срещнете. Той е такъв отборен играч. Собствениците го обичаха и някои специално биха го помолили да язди конете им.

„Санди и Каролайн Ор го обичаха и той имаше страхотна връзка с Theinval за тях и той спечели на фестивала на Beware The Bear за Джордж и Ан Барлоу – това беше страхотен ден, означаваше ужасно много за мен и семейство Барлоу, това беше първият победител във фестивала за тях.

ОЩЕ:  Карта с резултати: Австралия срещу Англия, пети тест за пепел

„Получихте приемственост от Джери и те знаеха, че той винаги ще бъде на разположение за тях.“

McGrath беше наблизо по времето, когато Seven Barrows беше наравно с топ жокеи, но той повече от държеше себе си, според Хендерсън.

„Имаше време, когато имахме страхотен отбор от ездачи. Имахме Джери, Нико (Де Боинвил), Дейвид Бас и Тинкс (Андрю Тинклер), с Бари (Джерагти) начело“, каза Хендерсън.

„Оттогава има само две бедни души, но всички те са направили добри кариери.

„Страхотното нещо за Джери е, че той вече ми помага изключително много с вписванията и вече има втора кариера в света на кръвните животни, той е абсолютно очарован от всичко това. Мисля, че познава родословието на всеки кон в Англия!

„Той има връзки и приятели в целия свят на състезанията, които се надявам да го подкрепят в това, което ще направи по-нататък.

„Той ще прави много от това, но се надяваме, че ще продължи и с нашата операция, защото ще бъде голям актив за нас, като гледа работата и училището всеки ден.

„Отчаяно го съжалявам, той не излезе при собствените си условия, което никога не е лесно, но той е специално създаден за играта с кръвни запаси и ние му желаем всичко най-добро – но той няма да отиде никъде.“

източник