Амортисьори за Екваториална Гвинея Алжир

Естебан Обианг отбеляза 20 минути след време, когато Екваториална Гвинея извади един от големите разочарования от финалите на Купата на Африканските нации с победа с 1:0 над Алжир в неделя.

Шокиращият резултат от група E оставя Алжир на дъното в класирането и се нуждае от победа в последния си групов мач срещу Кот д'Ивоар в четвъртък, за да има шанс да продължи напред.

Обианг удари от корнер, когато малката нация от 1,4 милиона души сложи край на серията на Алжир от 35 непобедени национали, нанасяйки първото им поражение от октомври 2018 г.

Поражението в неделя също означава, че те не достигат рекорда на Италия от 37 мача без победи, поставен миналата година.

Алжир има само точка в последния си мач срещу лидера на групата Кот д'Ивоар, който направи равенство 2-2 срещу Сиера Леоне по-рано в неделя.

Междувременно Екваториална Гвинея е на три точки и сега има шанс да спечели групата, когато се изправи срещу Сиера Леоне в последния си мач в четвъртък.

На Екваториална Гвинея бе даден малък шанс, но се бореше игрателно и се възползваха от рядката възможност, когато Жозет Миранда изби в корнер пред вратата на Алжир и защитникът Обианг удари топката до задната греда.

Нападателят на Алжир Рияд Марез реагира, след като Алжир пропусна свободен удар по време на футболния мач от група E за Купата на африканските нации (CAN) 2021 между Алжир и Екваториална Гвинея на Stade de Japoma в Дуала на 16 януари 2022 г. (Снимка CHARLY TRIBALLEAU / AFP) (Снимка от CHARLY TRIBALLEAU/AFP чрез Getty Images)
Изображение: Капитанът на Алжир Рияд Марез все още не е отбелязал гол на тазгодишния AFCON

На моменти миньосите оцеляваха несигурно, въпреки че Рияд Марез от Манчестър Сити беше до голяма степен неефективен.

Алжир заби топката в мрежата в 23-та минута, когато Багдад Бунеджах отбеляза отблизо, но бе отхвърлен в засада. Mahrez, чийто удар с глава беше спрян на линията, преди Bounedjah да последва, се беше отклонил в офсайд в натрупването.

ОЩЕ:  Шефката на bet365 Денис Коутс спечели над £260 милиона през 2022 година

Екваториална Гвинея, с треньора си Хуан Мича обратно на пейката, след като се възстанови от COVID-19, бяха предимно на заден крак, но направиха два добри шанса за себе си през първото полувреме. Първо беше пряк свободен удар на Пабло Ганет, който беше хитро насочен към близката греда и почти улови вратаря Раис Мболхи.

Вторият – рязко шофиране с ляв крак от Ибан Салвадор пет минути преди почивката, която мина встрани.

Алжир получи още едно отклонение за офсайд в последните 15 минути, когато Юсеф Белайли отправи мощен удар.

В края на притежателите им свършиха идеите и гледаха да се откажат, което предизвика неистови празнувания за Екваториална Гвинея на последния съдийски сигнал.

Какво следва?

И двете нации завършват кампаниите си на AFCON Group E в четвъртък, 20 януари. Алжир се изправя срещу Кот д'Ивоар, докато Екваториална Гвинея се изправя срещу Сиера Леоне. И двата мача започват в 16:00 часа и ще могат да се гледат на живо в Sky Sports.

източник