Мистър Фишър се оказва твърде добър в Silviniaco Conti Chase

Господин Фишър се възползва от спад в класа, за да постигне заслужен успех в Coral Silviniaco Conti Chase в Кемптън.

Осемгодишното дете на Ники Хендерсън беше по-лесно, отколкото при последното си посещение на пистата Сънбъри, когато беше спрян в King George VI Chase в Boxing Day.

Вече победител в два курса, г-н Фишър направи три с изискано представяне на удължените две мили и половина.

Джеймс Боуен беше щастлив да седне на трето място, докато Rogue Vif и Eldorado Allen задаваха темпото с единствения друг бегач, Defi Du Seuil, последен от четиримата.

Поемайки по-близък ред в правата с три огради за скокове, мистър Фишър (фаворит 15/8) скоро беше готов да предизвика Eldorado Allen, след като Руж Виф отслабна.

Мистър Фишър поведе при приближаването до последната ограда и не беше притиснат да вкара с дължина и три четвърти, спечелвайки 12/1 от 20/1 цитат от Betfair за Ryanair Chase, а Coral спечели 16/1.

Джеймс Боуен се радва на успеха си в четвърти клас 2 с мистър Фишър
Изображение: Джеймс Боуен се радва на успеха си в четвърти клас 2 с мистър Фишър

„Това беше неговото състезание. Беше направено за него от деня, в който беше поставен в програмната книга – с изключение на земята, защото той винаги е бил малко уязвим на лепкава земя“, каза Хендерсън.

„Мисля, че земята е лепкава, но с Фалко (Блиц, победител по-рано в картата) и него изминахме целия път, който Барни (Клифорд, служител на курса) ми каза да направя преди около три дни.

„Той беше наистина добър, но е много добър кон. Ако си спомняте последното състезание в Сандаун миналата година, когато изглеждаше така, сякаш е хванал Фродон, а Фродон се върна и го победи на линията – ето къде той е в живота Той е там горе в по-високите ешелони.

ОЩЕ:  Невероятното прихващане на Хайд

„Мисля, че две мили и половина вероятно е неговото пътуване… Знам, че той проведе добро състезание в King George, защото това беше първото му бягане за сезона и той се обърна отзад направо, вървейки много добре. Може да се каже, „ издръжливост ли беше? Или просто фактът, че беше първото му бягане?" (че изпразни и беше изтеглен).

Фалко Блиц скача до победа в Кемптън под ръководството на Нико де Боинвил
Изображение: Фалко Блиц скача до победа в Кемптън под ръководството на Нико де Боинвил

„Няма да бързам да се връщам на три мили. Той имаше участие в Gold Cup, но мисля, че Ryanair наистина е по-реалистичен от всичко друго.

„Това беше състезание, създадено за него. Ако Ryanair беше на добра позиция, той ще бъде конкурентоспособен. Ейнтри щеше да бъде следващият. Ако нямаше нищо между тях, щяхте да го подготвите за натоварено време. Той можеше да направи двойник Челтнъм-Ейнтри.Той заслужава хубав пот като този и сега трябва да отиде и да лети в горната лига.

"Мислим, че той е от най-висока класа, винаги е бил. Обичам го, той е красив кон."

източник