Сънливите глави направо към шампионския тест

Not So Sleepy е готов да тръгне директно към Unibet Champion Hurdle, след като показа разочароващо представяне при последния си старт.

Енигматичното 10-годишно дете на Хюи Морисън беше последното от пет на Епатанте в Коледното препятствие в Кемптън, след като се наложи за първото място с обучената от Ники Хендерсън кобила в Fighting Fifth в Нюкасъл при предишния си старт.

Not So Sleepy беше достойно пето място зад Honeysuckle в Champion Hurdle през 2021 г. и след успеха си в Нюкасъл, Морисън смята, че Grade One вече е мястото на коня.

"Той е много добре. Очевидно не му хареса Кемптън този ден, което има право да направи след 55 състезания. Той е достатъчно възрастен, за да се грижи сам за себе си", каза ръководителят на Източен Илсли.

„Сега той е победител от първостепенна степен, няма смисъл да се насочва към нещо друго освен първо степен, но с напредване на възрастта той бяга най-добре свеж. Той ще отиде направо там – няма да бяга преди."

Морисън очаква с нетърпение да изпрати на Филандерер начинаещ с препятствия през следващия сезон, след като карингът направи победен дебют в броня на Warwick в навечерието на Нова година.

Шестгодишното дете, притежавано и отгледано от съпругата на Морисън, Мери, си струва дългото чакане за представянето му на състезателната писта, като победи Samurai One с дължина и четвърт.

Най-новите състезателни истории

Морисън не бърза със сина на Кайф Тара и е вероятно да го блъсне само с още една броня, преди да го прибере до есента.

Филандерер е отгледан за тази работа, тъй като неговата майка, Flirtatious, е полусестра и на вицешампиона по препятствия от 2002 г. на Marble Arch и на Том Падингтън, който беше трикратен победител в бягането с препятствия и беше пети в Cesarewitch през 2003 г.

Морисън каза: „Оставих го сам. Мисля, че всички положиха много в тези брони на тази земя. Той се върна в добра форма, но изглеждаше доста уморен, ако не друго.

„Ще видим къде ще отидем. Вероятно ще му дам още един пробег този сезон и след това ще гледам да се кача на начинаещ в бягане с препятствия следващата есен.

"Отне му много време, за да се оправи. Сега той е прав, да се надяваме, че можем да го запазим прав. Очевидно има способности и има хубава пълноценна сестра за следващия сезон. Това е нещо, което да очакваме с нетърпение."

източник