Радукану за поражението в Сидни: Ти си една стъпка по-добър, научаваш повече

Британската №1 Ема Радукану вярва, че нейното тежко поражение от Елена Рибакина в Сидни ще я постави на „по-добро място“ преди Откритото първенство на Австралия, което започва в понеделник; "В края на деня просто искам да продължа да се излагам там"

От Раз Мирза

Последна актуализация: 12/01/22 20:30ч

Ема Радукану загуби първия си мач за годината от Елена Рибакина само за 55 минути на Сидни Интернешънъл

Ема Радукану вярва, че нейното смирение в Сидни Интернешънъл ще я постави на „по-добро място“, тъй като британската номер 1 засилва подготовката си преди Australian Open.

19-годишната шампионка на US Open претърпя поражение с 6-0 6-1 от световната №13 Елена Рибакина в първия си мач след възстановяването си от пристъп на коронавирус.

Поражението й за 55 минути дойде в същия ден, когато си осигури 17 място в класацията за Откритото първенство на Австралия следващата седмица.

"След мача взех кутия с топки и отидох направо на тренировъчното игрище"

Ема Радукану

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Бари Коуън смята, че Радукану все още се учи на играта си и че очакванията преди Australian Open са големи
Бари Коуън смята, че Радукану все още се учи на играта си и че очакванията преди Australian Open са големи

Радукану, която изигра първия си състезателен мач под ръководството на новия старши треньор Торбен Белц, записа само две победи в WTA Tour след изключителния си триумф във Флъшинг Медоус.

Въпреки че не е играла в продължение на 21 дни, тийнейджърката вече ще осъзнава болезнено размера на задачата си преди първия турнир от Големия шлем за годината.

„След мача получих кутия с топки и отидох направо на тренировъчното игрище“, каза Радучану пред репортери.

„Чувствах, че бих могъл да направя някои неща по-добре и исках да опитам да го поправя веднага, просто да си тръгна с по-добро усещане за това.

"В края на деня просто искам да продължа да се излагам там. Дори и да продължа да ме събарят, става дума само за това да се изправя и да падна отпред. Ти си една стъпка по-добър, научаваш повече."

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Британската тийнейджърка говори с водещата на Sky News Джаки Белтрао за приказката си в Ню Йорк и целите й за 2022 г.
Британската тийнейджърка говори с водещата на Sky News Джаки Белтрао за приказката си в Ню Йорк и целите й за 2022 г.

Тийнейджърката от Бромли, която влезе в историята, като стана първата жена носителка на Големия шлем на Великобритания след Вирджиния Уейд през 1977 г., остава твърдо решена да направи солидна серия в Мелбърн следващата седмица, въпреки последното си разочарование.

Тя добави: "Можех лесно да кажа, че е твърде рано и просто да играя следващата седмица, но исках наистина да си дам някои конкурентни точки и мачове. Мисля, че това ще помогне да ме поставя на по-добро място за следващата седмица."

Не забравяйте да ни последвате на skysports.com/tennis , нашия Twitter акаунт @skysportstennis & Sky Sports – в движение! Предлага се за изтегляне сега на – iPhone, iPad и Android

източник