Стоукс „иска да играе“ на финала на Пепел като батира въпреки контузията „агония“

Бен Стоукс описа страничното му напрежение, установено по време на четвъртия тест на пепел по време на боулинг, като „агония“ и „какво е усещането за операция без упойка“ в своята колона Mirror; универсалният играч на Англия се надява да играе като батер в Хобарт

Последна актуализация: 11/01/22 19:31 ч

Бен Стоукс получи странично напрежение в четвъртия тест и нямаше да играе, ако играеше в ХобартБен Стоукс получи странично напрежение в четвъртия тест и нямаше да играе, ако играеше в Хобарт
Бен Стоукс получи странично напрежение в четвъртия тест и нямаше да играе, ако играеше в Хобарт

Бен Стоукс очерта желанието си да играе като специалист батира във финалния тест за пепел с розова топка на Англия срещу Австралия.

Многобоецът претърпя странично напрежение при игра с боулинг по време на изтегления четвърти тест в Сидни и поради това е съмнение за последния тест в Хобарт, който започва в петък.

Стоукс каза, че ще бъде направено късно обаждане относно появата му в предстоящия XI на Англия, въпреки че боулингът няма да бъде възможен след получаване на контузия, която той описа като "агония" и "какво е усещането за операция без упойка" в колоната си в Mirror .

„Големият въпрос сега е дали мога да играя във финалната игра като батман или не“, добави Стоукс.

„Все още няма да кажа окончателно, защото остават още няколко дни и трябва да видим как ще реагирам на лечението, но това, което ще кажа, е, че искам да играя.

„Ако става въпрос за изиграване на малко болка, знам, че няма да е толкова зле, колкото беше в Сидни и го преодолях добре. Но има и други неща, които трябва да обмислите, като турнето на Западна Индия до идват и вероятността да нанесат повече щети."

ОЩЕ:  Най-доброто от Коутиньо

Желанието на Стоукс да играе отразява това, което Насър Хюсеин каза пред Sky Sports Cricket Podcast , въпреки че бившият капитан на Англия предположи, че по-предпазлив подход може да е по-мъдър.

„Не мисля, че има цена на боулинга на Стоукс – и може ли ценният ти актив да играе само като батер, който прави гримаси след всяка топка?“ Хюсеин каза.

„Той би искал, ще бъде отчаян, знаете какъв е той. Но във футбола един мениджър би ли стартирал играч, който е с контузия?

„Не мисля, че трябва да се занимаваш с професионалния спорт, колкото и момчето да иска да играе. Ако не е във форма, бих го изпуснал.“

Тасмания се подготвя за „най-голямото спортно събитие, което някога е виждало“ с финалния тест на пепел между Австралия и Англия, първият, който ще се проведе в Хобарт

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Тасмания се подготвя за „най-голямото спортно събитие, което някога е виждало“ с финалния тест на пепел между Австралия и Англия, първият, който ще се проведе в Хобарт
Тасмания се подготвя за „най-голямото спортно събитие, което някога е виждало“ с финалния тест на пепел между Австралия и Англия, първият, който ще се проведе в Хобарт

Как Англия ще се подреди за последния тест за пепел?

Знаем със сигурност, че Джос Бътлър няма да играе – серията Ashes на wicketkeeper-batter's Ashes приключи, след като получи контузия на пръста, докато запази първия си ининг на Австралия на стадиона за крикет в Сидни.

Сам Билингс, след като е карал 500 мили от Куинсланд до Сидни, за да се свърже с отбора на Англия след престой в Big Bash със Сидни Тъндър, изглежда е готов да вземе ръкавиците в Хобарт в това, което ще бъде неговият дебют в теста след 58 мача с бели топки за неговия страна – 33 T20 и 25 еднодневни международни.

ОЩЕ:  Александър подписва нова сделка с Motherwell

Това е въпреки, че Оли Поуп се намеси безпроблемно за поразения Бътлър във втория ининг на Австралия в Сидни, претендирайки за съвместни рекордни четири улова като заместващ полеви играч в тестов мач.

Почти безупречното представяне на Поуп – той наистина даде труден шанс, докато Усман Хавая беше на 70 – беше отбелязано от помощник-треньора на Англия Греъм Торп, но Билингс се държи по-редовно и трябва да получи одобрение.

Джони Беърстоу също е съмнение за последния тест за пепелДжони Беърстоу също е съмнение за последния тест за пепел
Джони Беърстоу също е съмнение за последния тест за пепел

Джони Беърстоу би бил опция за запазване при нормални обстоятелства – смятате, че wickekekeeper-batter е ролята, която той наистина желае в отбора на Англия и която все още може да спечели отново в дългосрочен план.

Но след ужасяващ удар по палеца от доставка на Пат Каминс по време на стотните му първи ининги миналата седмица, туристите може да се притесняват да му дадат ръкавиците засега. Ако палецът му е наред обаче, тогава експертът от Sky Sports Хюсеин ще даде на Bairstow концерта зад пъновете.

Ако Беърстоу и Стоукс пропуснат, Поуп и Дан Лорънс са готови да се класират в средния ред, въпреки че Англия потенциално може да играе на Поуп или Лорънс и след това да привлече Крис Уоукс или Крейг Овъртън на номер 7 – с Билингс да удари на номер 6 – за да вкараш пети боулър от предната линия встрани. Това обаче би удължило опашката още повече.

източник