Sidebottom съжалявам за „лошия избор на думи“ в интервю за Sky

„Наистина съжалявам за обидата, причинена по-рано от думите ми на @skysportsnews @SkyCricket. Никога не трябва да забравяме, трябва да се учим. Никога не съм искал да кажа забрави. Изборът ми на думи беше грешен и честна грешка.“ – Райън Сайдботъм се извинява след критиките на Azeem Rafiq

Последна актуализация: 11/01/22 9:13ч

Райън Сайдботъм се извини за "лошия си избор на думи", когато говори за скандала за расизъм в Sky Sports re Yorkshire, след като Azeem Rafiq разкритикува коментаритеРайън Сайдботъм се извини за "лошия си избор на думи", когато говори за скандала за расизъм в Sky Sports re Yorkshire, след като Azeem Rafiq разкритикува коментарите
Райън Сайдботъм се извини за "лошия си избор на думи", когато говори за скандала за расизъм в Sky Sports re Yorkshire, след като Azeem Rafiq разкритикува коментарите

Временният треньор на Йоркшир Райън Сайдботъм се извини, че използва "лош избор на думи", когато обсъжда скандала с расизма в клуба по Sky Sports .

Бившият играч на Йоркшир и Англия Сайдботъм се присъедини към треньорския щаб на Йоркшир миналата седмица временно, за да работи при новия директор по крикет Дарън Гоф.

Обвиненията за расизъм на бившия играч Азим Рафик доведоха до оставките на председателя Роджър Хътън и главния изпълнителен директор Марк Артър, докато 16 членове на персонала, включително директорът по крикет Мартин Моксън и треньорът на първия отбор Андрю Гейл, бяха уволнени.

Райън Сайдботъм се извини за коментарите си по време на това интервю за Sky Sports News в понеделник

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Райън Сайдботъм се извини за коментарите си по време на това интервю за Sky Sports News в понеделник
Райън Сайдботъм се извини за коментарите си по време на това интервю за Sky Sports News в понеделник

Сайдботъм каза пред Sky Sports News в понеделник: „Беше трудно гледане, трудно слушане, гледане на социални медии. Беше много трудно по много причини за много хора.

„Нека се опитаме да забравим за това. Няма място за расизъм във всяка сфера на живота и да се надяваме, че сега можем да продължим напред, да подредим нещата, да направим правилното нещо и да накараме Йоркшир да започне да работи отново върху всички цилиндри.

ОЩЕ:  Съперник за титлата на Ферари? Разкрита дата на стартиране на новата кола

"Но това бяха трудни няколко месеца, нали за Йоркшир и всички в клуба."

Рафик, който твърди, че е бил жертва на расизъм и тормоз по време на две заклинания в Хедингли като играч, разкритикува коментарите на Sidebottom в публикация в социалните медии.

Той отговори на видео от интервюто на Sidebottom в Twitter и каза: „Нека определено не просто „забравяме“ да се поучим от него и да направим нещата по-добри. Иска ми се да беше толкова лесно просто да го забравим и да се преструваме, че нищо не се е случило“.

По-късно Sidebottom публикува извинение в Twitter, като каза: „Наистина съжалявам за обидата, причинена по-рано от думите ми на @skysportsnews @SkyCricket.

„Никога не трябва да забравяме, трябва да се учим. Никога не съм искал да кажа забрави. Изборът ми на думи беше грешен и честна грешка. Ето какво имах предвид.

„Изцяло не съм съгласен с дискриминацията и напълно подкрепям всички разследвания и действия, свързани с всяка расова злоупотреба в Yorkshire CCC.

„В интервюто си за Sky Sports News използвах думата „забравям“. Не това имах предвид.

„Не исках да кажа, че ситуацията трябва да бъде забравена, напротив, никога не трябва да се забравя. Беше лош избор на думи.

„От решаващо значение е клубът и спортът като цяло да се учат и адаптират, за да създават наистина приобщаваща среда за всички, на всички нива.

"Извинявам се за причинената обида. Сега съм съсредоточен върху подкрепата на играещата група в Yorkshire CCC на терена."

Рафик, запитан в Туитър от представител на широката общественост, също твърди, че се е свързал на частно със Sidebottom преди публичния си отговор, но е бил „игнориран“.

ОЩЕ:  PH Resorts забавя проекта за казино на Филипините

Разследването на борда по крикет на Англия и Уелс относно твърденията на Рафик, че Йоркширът се занимава със случая.

източник