Latham набра 252, преди Boult да премине през Бангладеш

Нова Зеландия декларира 521-6, преди да изтегли Бангладеш за 126, за да спечели 395-рънна преднина в първи ининги във втория ден от втория тест; заместващият капитан Том Латъм отбеляза 252, а Девън Конуей удари 109, преди Трент Боулт да вземе 5-43 и да стане четвъртият играч на Black Caps с 300 тестови врата

От Ройтерс

Последна актуализация: 10/01/22 9:18 ч

Том Латъм направи 252, докато Нова Зеландия се натрупа на бяганията на Hagley OvalТом Латъм направи 252, докато Нова Зеландия се натрупа на бяганията на Hagley Oval
Том Латъм направи 252, докато Нова Зеландия се натрупа на бяганията на Hagley Oval

Капитанът на Нова Зеландия Том Латъм разби 252, преди Трент Боулт и Тим Саути да унищожат Бангладеш с топката, за да накарат домакините да изравнят победата във втория ден от втория и последен тест в Крайстчърч.

След шокиращото си поражение в откриването на серията на Маунт Маунгануи, световните шампиони в тестовете Нова Зеландия натрупаха 521-6, преди да обявят първите си ининги на Hagley Oval.

След това Боулт (5-43) и Саути (3-28) се комбинират, за да помогнат на Бангладеш да натрупа 126, за да претендира за огромна преднина от 395.

Боулт стана и четвъртият играч на боулинг от Нова Зеландия – след Ричард Хадли, Даниел Ветори и Саути – с 300 тестови врата.

„Като отбор не сме за важните събития и т.н., но определено е страхотно да се присъединиш към неуловим клуб“, каза Боулт пред официалните телевизионни оператори.

Трент Боулт е четвъртият играч на боулинг от Нова Зеландия, който взе 300 тестови вратаТрент Боулт е четвъртият играч на боулинг от Нова Зеландия, който взе 300 тестови врата
Трент Боулт е четвъртият играч на боулинг от Нова Зеландия, който взе 300 тестови врата

„Доста добри условия, малко замах и реших, че използвахме доста добре отскока и темпото, които се предлагат на тази красива земя.“

Девън Конуей, който беше непобеден на 99 в неделя, удари първата топка за деня за граница, за да отбележи своя трети век в петия си тест. Конуей беше изтекъл за 109, след като участваше в 215-ранга с Latham.

ОЩЕ:  Документи: Лестър се присъедини към битката на PL за Cantwell

Възобновявайки резултата си за една нощ от 186, Latham увеличи своите 200 с прикритие четири от Taskin Ahmed и стана едва вторият играч на Нова Зеландия, след Стивън Флеминг, който притежава два резултата от 250+.

Капитанът удари своя колега от Бангладеш Моминул Хаке за две шестици в три топки, но беше уволнен заради трета. Той достигна 34 граници в своето повече от девет часово бдение.

Южна Африка срещу Индия

11 януари 2022 г., 7:30 ч

Живей

Рос Тейлър, който играеше на последния си тест, направи 28, а Том Блъндъл разби ветровитите непобедени 57, преди Латъм да обяви.

Когато се завърнаха, Boult и Southee намалиха Бангладеш до 11-4 в рамките на седем оувъра, като Latham взе две уловки в фишовете.

Бангладеш падна до 27-5, когато Литон Дас падна от Боулт, преди Ясир Али (55) и Нурул Хасан (41) да се съпротивляват с партньорство от 60 маншове.

източник