Избухването на Covid в Ирландия отлага второто Windies ODI

Петима членове на обиколката в момента са в изолация под наблюдението на медицински персонал преди планирания за вторник мач в Сабина парк; Западна Индия спечели първия мач от серията от три мача с 24 серия в събота

Последна актуализация: 10/01/22 20:37 ч

Ирландия претърпя епидемия от Covid по време на обиколката си в Западна ИндияИрландия претърпя епидемия от Covid по време на обиколката си в Западна Индия
Ирландия претърпя епидемия от Covid по време на обиколката си в Западна Индия

Вторият еднодневен международен мач на Ирландия срещу Западна Индия беше отложен след допълнителни положителни тестове за коронавирус в ирландския лагер.

Петима членове на обиколката в момента са в изолация под наблюдението на медицински персонал преди планирания за вторник мач в Сабина парк.

Съвместно изявление на Cricket Ireland и Cricket West Indies, издадено в понеделник вечерта, гласеше: „Cricket West Indies (CWI) и Cricket Ireland (CI) издадоха съвместно изявление, след като бяха съобщени още два положителни случая на Covid-19 в лагера на Ирландия след скорошно тестване , а двама играчи са отстранени поради контузия, което води до това, че Ирландия има силно изтощен състав.

„Вторият еднодневен международен CG Insurance, насрочен за Sabina Park във вторник, 11 януари, е отложен.

„CWI и CI са в дискусии за преглед на графика на мачовете и работят, за да проучат всички възможности за завършване на серията.

„Петимата членове на екипа на Ирландия, които са дали положителни резултати от Covid-19, остават в изолация под грижите и надзора на медицинските екипи. Допълнителни актуализации ще бъдат предоставени възможно най-скоро.“

Отборът на Ирландия се отправи към Ямайка в края на миналия месец, след като еднодневната им международна серия срещу Съединените щати беше прекъсната след избухването на Covid.

ОЩЕ:  FIA ще приключи разследването в Абу Даби до началото на февруари

Западните Индии спечелиха първото от трите планирани ODI с 24 бягания в събота. Страните също са готови да се състезават с международен T20 след серията ODI.

източник