— Колко време имаш? – Джерард относно VAR полемиката

Стивън Джерард подчерта времето, необходимо за проверката на VAR, която забрани удара на Дани Ингс при излизането на Астън Вила от ФА Къп в Манчестър Юнайтед, но отказа да го обвини за поражението.

Отне повече от три минути и половина на VAR Дарън Ингланд и рефера на терена Майкъл Оливър, за да решат, че блокирането на Джейкъб Рамзи срещу Единсън Кавани в натрупването на финала на Ингс беше както в засада, така и пречеше на играта, повдигайки въпроси относно „ясен и очевиден“ праг, необходим за отмяната на решение от длъжностното лице на видеото.

След като голът беше отменен, Вила падна до тясно поражение чрез ранния удар с глава на Скот Мактоминей, оставяйки ги извън ФА Къп в първия мач на Джерард в надпреварата като мениджър.

Когато го попитаха за решението, той каза на BBC Sport : „Колко време имате? На длъжностните лица им отнеха три минути и половина, за да уредят това. Те разгледаха две или три неща в него.

Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард изглежда разочарован, след като отборът му загуби Ман Юнайтед във ФА Къп
Изображение: Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард, след като неговият отбор загуби Ман Юнайтед във ФА Къп

„Когато VAR има и те вземат решение, трябва да го приемете. Не можете да направите нищо, за да го промените. Лесният изход е да обвинявате късмета и длъжностните лица, ние няма да направим това.

„Много е трудно. Ние излязохме от ФА Къп и влизайки в тази работа, видях това състезание като възможност да се представя добре в него.

„Момчетата дадоха много по отношение на представянето, но ние трябва да се научим и да намалим разликата от представяне, което беше почти достатъчно добро. Доминирахме за големи части, но не бяхме достатъчно безмилостни.

ОЩЕ:  Търговските власти на Индия настояват за по-ниски данъци върху конните надбягвания

„Видях достатъчно тази вечер по отношение на представянето, за да знам, че мога да стигна до мястото, където искам да стигна, но трябва да се учим и да се учим бързо. Трябва да бъдем по-безмилостни, вървим напред, защитавайки кръстове, трябва да бъдем по-строги .

"Не можем да имаме хора със свободни удари с глава в нашата кутия с шест ярда. Съвсем ясно е какво трябва да изгладим и ще го направим в краткосрочен план."

Реферът Майкъл Оливър отхвърли гол на Дани Ингс след консултация с VAR
Изображение: Реферът Оливър отхвърли гола на Ингс след консултация с VAR

Хронология: Защо голът на Ингс отне повече от три минути, за да се обърне?

  • 49:57 – Дани Ингс прокарва топката отвъд Давид Де Хеа и привидно изравнява за Астън Вила
  • 50:55 – Обявено е, че се прави преглед на VAR, за да се провери за евентуално офсайд
  • 51:34 – Телевизионни снимки показват как Англия проверява дали топката е ударила Оли Уоткинс преди Ингс – което би го считало за офсайд
  • 52:45 – Оливър показва, че е инструктиран да види монитора на VAR, за да прецени дали блокирането на Рамзи срещу Кавани е в офсайд
  • 53:34 – След като обясни решението си на капитана на Вила Тайрон Мингс, Оливър отхвърля гола

Рангник е доволен от реакцията след загубата на Wolves

Скот Мактоминей празнува гол за Ман Юнайтед срещу Астън Вила
Изображение: Скот Мактоминей отбеляза втория си гол в три мача, колкото в предишните си 54

Ралф Рангник почувства, че неговият отбор на Юнайтед реагира положително от поражението от Уулвс в последния им мач и беше доволен от начина, по който видяха победата след редица почти пропуски от Вила по-рано в мача.

ОЩЕ:  Турнир на шампионите: Акценти на финалния кръг

„Мисля, че показахме реакция след мача на Вълците, това е, което всички очакваха от нас“, каза той пред BBC Sport .

„Знаехме, че ще бъде много трудно срещу Вила. През първото полувреме мислех, че се справихме добре. Можеше да бъде 3-2 или 4-3 за нас на полувремето.

„През второто полувреме бяхме в контраатака и можехме да направим повече от тези ситуации. Понякога вземахме грешни решения, но когато сменихме диамант в халфовата линия, имахме повече контрол.

"През последните 20 минути имахме повече контрол. Борихме се добре като отбор заедно, когато беше важно. В крайна сметка това беше добра победа. Това беше нашата цел, да продължим към следващия кръг."

Германецът повтори приоритета си за запазване на чисти мрежи, тъй като Юнайтед регистрира третото си изключване след пристигането му и похвали Давид Де Хеа, който не допускаше редица представителни възможности за Вила в двете полувреме.

Той каза: „Трябва да развием отбора в чист отбор и това беше още едно днес, но все пак Давид де Хеа отново беше изключителен за мен днес.

"Бих искал той да има по-малко спасявания като цяло, мисля, че имахме четири или пет удара към вратата, но отново можем да подобрим дори в тази област."

Рангник не е сигурен за борбите на Рашфорд

Рангник не е сигурен защо Маркъс Рашфорд се бори да окаже влияние, след като нападателят се труди срещу Вила.

Английският национал беше виновен за някои лоши решения по време на мача и някои посрещнаха смяната му със саркастични аплодисменти.

Попитан защо завършили академията се представя по-слабо, временният мениджър Рангник каза: „Всъщност не знам. Мисля, че се старае. В тренировките се справяше добре през последните няколко дни, затова беше съвсем правилно в титулярния XI .

ОЩЕ:  Боб Олинджър блести в Kildare Novice Chase

„Мисля, че през първото полувреме го намирахме доста често, но също така се опитахме да го вкараме в наказателното поле. През второто полувреме това не беше толкова често и затова в края на мача реших да направя две промени с Антъни Еланга и Джеси Лингард.

„Беше много важно да преминем в следващия кръг. Да [увереността е важна], особено за нападателите – важно е те да вкарват голове между тях, че има моменти на успех.

„Разбира се, че би било добре, например, за Маркъс, ако можеше да вкара гол, но стига да се опитва, стига да тренира добре, не виждам толкова голям проблем.“

Обединените ласкаят да измамят отново

Оливър Ю от Sky Sports:

„Това беше свършена работа за Манчестър Юнайтед, но само!

„Стивън Джерард ще остане да се почеше по главата в автобуса за дома от Олд Трафорд, чудейки се как неговата страна не е получила нещо от това забавно равенство за ФА Къп.

„Вила беше далеч по-добрата страна, докато минаваха през Манчестър Юнайтед отново и отново, точно както Уулвс направиха при победата си на Олд Трафорд във Висшата лига преди седмица, когато провалите на отбора на Ралф Рангник през последните няколко седмици се появиха отново .

„Мактоминей и Фред може да са се комбинирали за това, което се оказа победният гол на Юнайтед в началните етапи, но от време на време Юнайтед бяха преодоляни в средата на парка, докато Вила подлагаше натиска върху домакините.

„Разочарованието на феновете на домакините беше очевидно, когато пасовете се объркаха и Вила продължи да доминира в играта, а в друг ден хората на Джерард щяха да получат своята награда.

"Въпреки това, това трябваше да бъде денят на Юнайтед, тъй като те удържаха така необходимата победа, за да облекчат леко натиска върху Рангник."

източник