Героят в тежка категория Кларк дебютира на Khan-Brook

Фрейзър Кларк ще се бие за първи път като професионална тежка категория в андеркарта на Амир Хан срещу Кел Брук.

Той ще излезе на ринга на 19 февруари, на живо по Sky Sports Box Office, за да започне своето пътуване като вълнуващо допълнение към сцената в тежка категория.

Кларк спечели олимпийски бронзов медал в супер-тежка категория в една от разказите на Team GB от миналото лято, а сега има професионални условия със Sky Sports и BOXXER.

Фрейзър Кларк
Изображение: Фрейзър Кларк ще дебютира на 19 февруари на живо в Sky Sports Box Office

Антъни Джошуа – бившият спаринг партньор на Кларк в Team GB – ще играе ключова роля в това пътуване, като Кларк подписа с 258 MGT мениджърския лейбъл на Джошуа.

„Радвам се, че дебютирам в толкова голяма вечер за британския бокс“, каза Кларк.

„И Амир, и Кел са легенди, така че да бъда в техния андеркарт е невероятно. Бъртън е моят дом и място, което обичам, но Манчестър заема специално място в сърцето ми, така че да започна пътуването си пред техните фенове е специално.

„Обучението върви страхотно и аз съм 100 процента фокусиран върху организирането на грандиозно и забавно шоу за всички професионалисти.“

Фрейзър Кларк
Изображение: Фрейзър Кларк спечели бронза в Токио

Бен Шалом, основател и главен изпълнителен директор на BOXXER, каза: „Беше горд момент за всички в BOXXER и Sky Sports, когато капитанът на Team GB избра да подпише с нас и е подходящо той да започне професионалното си пътешествие със същата карта като неговия колега олимпиец и пионерът на Team GB Амир Хан."

ОЩЕ:  ГЛЕДАЙТЕ НЕТБОЛ НА ЖИВО: Нова Зеландия срещу Австралия

Фреди Кънингам, управляващ директор на 258 MGT, каза: „Като капитан на отбора на Team GB по бокс и неговите постижения като аматьор, Фрейзър заслужава най-голямата възможна платформа за дебюта си и Хан срещу Брук е това. Фрейзър има страхотна настройка в Лафбъроу и ще бъде в страхотна форма за своя професионален дебют."

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Фрейзър Кларк и Ричард Риакпоре вече са изиграли стотици рундове заедно.

Адам Смит, ръководител на развитието на бокса в Sky Sports, каза: „Всички бяхме толкова развълнувани, когато Фрейзър подписа ексклузивна сделка с BOXXER, за да покаже както уменията, така и личността си на нашата огромна платформа.

„Изградихме всички британски звезди в тежка категория на Sky Sports и ще направим всичко възможно, за да помогнем на Фрейзър да стане следващият.

„Капитанът на екипа на GB има опит, минерали и популярност, за да се хареса на широка публика и огромното шоу на Khan-Brook в Манчестър на 19 февруари е идеалната сцена за стартирането на неговото примамливо професионално пътешествие.“

График на Sky Sports Boxing

Неделя 30 януари – Топ ранг в Тулса
Робсън Консейкао срещу Ксавие Мартинес – елиминатор на титлата в супер-легка категория на WBC

Събота 5 февруари (целеви) – BOXXER в Кардиф
Крис Юбанк младши срещу Лиъм Уилямс
Клареса Шийлдс срещу Ема Козин – титли в средна категория на IBF, WBA и WBC

Неделя 6 февруари – Топ ранг във Фресно
Хосе Рамирес срещу Хосе Педраса

19 февруари събота – BOXXER в Манчестър
Амир Хан срещу Кел Брук
Професионалният дебют на Фрейзър Кларк

ОЩЕ:  Мистър Фишър се оказва твърде добър в Silviniaco Conti Chase

Събота, 26 февруари – BOXXER и Top Rank в Глазгоу
Джош Тейлър срещу Джак Катерал – безспорни титли в супер лека категория

източник