Александър подписва нова сделка с Motherwell

Мениджърът на Motherwell Греъм Александър подписа нов договор поне до 2025 г.

Бившият национал на Шотландия, който се присъедини към клуба миналия януари, доведе Мадъруел до четвърто място в Шотландската Премиършип този сезон.

Александър поведе отбора на Фър Парк до 59 точки в Премиършип през последната календарна година – третата най-висока позиция в класацията – и спечели 47,8% от мачовете си в клуба.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Крейг Мур, Марвин Бартли и Марк Уилсън обсъждат как Хъртс, Мадъруел, Хибърниан и Абърдийн са започнали сезона на Шотландската Премиършип, докато битката за трето място се засилва

„Радвам се да подпиша нов договор тук в Motherwell и да продължа напредъка, който всички постигнахме през последните 12 месеца“, каза той.

„Крис (Лукети) и аз не получихме нищо освен страхотна подкрепа от всички, свързани с клуба, което със сигурност ни помогна да се концентрираме върху работата си.

„Имам брилянтни отношения с хората, с които работя всеки ден, и средата, която ни е позволено да развиваме тук, за да произвеждаме резултати, е особено възнаграждаваща.

„Искам също така да благодаря на председателя и на борда, че показаха вярата в нас от първия ден, за да успеем в тази роля.

„Знаем, че имаме много повече да постигнем тук. Ще се стремим да работим усилено, както винаги, за да служим на Motherwell по най-добрия начин.“

Александър е първият мениджър извън Селтик и Рейнджърс, който печели три награди за мениджър на месеца в Премиършип за една календарна година, като само Нийл Ленън, Стивън Джерард, Алекс Маклийш, Брендън Роджърс и Гордън Страчан правят същото.

ОЩЕ:  Невероятното прихващане на Хайд

Първият му мач откакто е сложил химикал на хартия ще бъде в Ross County на 18 януари, когато клубовете се завръщат в игра от зимната пауза.

Александър беше избран за мениджър на месеца в Шотландската Премиършип през ноември
Изображение: Александър беше избран за мениджър на месеца в Шотландската Премиършип през ноември

„Бяхме абсолютно възхитени от приноса на Греъм, откакто се присъединихме към нашия клуб преди 12 месеца и сме развълнувани от това, което той се опитва да изгради с нас“, добави председателят на Motherwell Джим Макмеън.

„Той е талантлив, трудолюбив, отдаден и напълно се присъединява към многостранната роля в Motherwell.

"Бордът ще продължи да го подкрепя, за да ни помогне да постигнем целите си както на терена, така и извън него."

източник