Hot Coffey помага на Клипърс да свалят Хоукс

Амир Кофи отбеляза рекордните в кариерата си 21 точки и помогна на Лос Анджелис Клипърс да прекратят своята серия от три загуби с победа със 106-93 над гостуващия Атланта Хоукс в неделя.

Кофи, който играеше на двупосочен договор, беше 8-за-12 от терена и изравни още един връх в кариерата си с пет тройки. Това беше първият път, когато той поведе на Клипърс по голове през този сезон, плюс добави пет борби и три асистенции.

Шестима други играчи на Клипърс отбелязаха двуцифрено, включително ветеранът Серж Ибака с 16 точки извън резервната скамейка и Маркъс Морис-старши след най-високия му сезон от 29 срещу Мемфис в събота, като отбеляза 15 точки.

На друго място Реджи Джаксън и Ерик Бледсоу добавиха по 12, а Теранс Ман и Николас Батум имаха по 10. Ивица Зубац грабна 13 борби.

Трей Йънг от Атланта отбеляза 19 точки и отбеляза своята рекордна поредица от 25 плюс точки завършва на 17. Йънг беше 8-за-21 от пода и само 1-за-6 от разстояние, със седем асистенции. Богдан Богданович също отбеляза 19 точки, с една по-малко от най-високия му сезон.

Клипърс завършиха първата четвърт при резултат 15-4 и поведоха с 31-23. Яхвайки горещата ръка на Богданович, който отбеляза 15 през първото полувреме, Хоукс успяха да намалят разликата до две точки през втората четвърт, но домакините поведоха с 59-53 на почивката.

Атланта Хоукс' Трей Йънг, център, подава топката, докато е притиснат от Лос Анджелис Клипърс' Ивица Зубак (40) по време на първото полувреме на баскетболен мач на НБА, неделя, 9 януари 2022 г., в Лос Анджелис. (AP Photo/Jae C. Hong)
Изображение: Трей Йънг отново поведе пътя за Хоукс в поражението им от Клипърс

Клипърс се придвижиха с 86-73 напред след три четвърти и Атланта никога не се приближи по-малко от осем точки през останалата част от мача, което означава, че гостите завършват 13-дневния си път, най-дългият за сезона, при 2-4.

ОЩЕ:  Акценти на EFL, заобикаляне: Съндърланд победен; Forest Green go nine clear

Атланта игра без Клинт Капела (ляв глезен) и Лу Уилямс и загуби Кам Редиш от изкълчване на десния глезен, след като игра само три минути през първата четвърт.

Атланта се завръща у дома в сряда, за да играе срещу Маями Хийт в началото на серия от два мача у дома и у дома. Междувременно Клипърс приемат Денвър Нъгетс във вторник във финала на домакински мач от три мача.

източник