Горски под над Арсенал отново в трети кръг

Късният удар на Люис Грабан смая Арсенал, когато Нотингам Форест изхвърли артилеристите от ФА Къп.

Заместникът постигна победа с 1:0 за отбора на Чемпиъншип, за да организира дерби в Източен Мидландс с Лестър в четвъртия кръг.

Арсенал, 14-кратен победител, показа несъвместимо представяне, което получи заслуженото, като Форест повече от съвпадна с гостите, за да продължи възходящата си крива под ръководството на Стив Купър.

Преди четири години Форест без мениджър победи артилеристите с 4-2 в третия рунд, докато управлението на Арсен Венгер вървеше към разочароващия си край.

Арсенал може да се раздвижи бавно под ръководството на Микел Артета, но те претърпяха същата съдба в City Ground, за да покажат, че се изисква много работа.

Луис Грабан от Нотингам Форест отбелязва победния гол срещу Арсенал
Изображение: Луис Грабан от Нотингам Форест отбелязва победния гол срещу Арсенал

Forest floor Arsenal отново в трети кръг

Те се мъчеха да намерят път покрай организирания Forest през цялото време, като Eddie Nketiah пропусна най-добрия си шанс, а Мартин Одегаард и Букайо Сака бързо се отказаха.

Нкетия и Бен Уайт се отдръпнаха от целта, а Алберт Локонга отклони удара си встрани по време на плахото първо полувреме за артилеристите, облечени в бяло като част от инициатива за борба с престъпленията с ножове.

Алберт Самби Локонга от Арсенал реагира по време на мача от третия кръг на ФА Къп на Сити Граунд
Изображение: Алберт Самби Локонга от Арсенал реагира по време на мача от третия кръг на ФА Къп на Сити Граунд

Форест бяха по-ефективни в атака, дори и да не успееха да тестват Бернд Лено, а загрижеността на Артета беше ясна, когато той извади Нуно Таварес само след 34 минути.

Защитникът, заменен от Кийрън Тиърни, издържа небрежно полувреме, по време на което див заден пас почти извади Лено. Разочарованието му беше очевидно, хвърляйки ръкавиците си на земята, без дори да погледне мениджъра си.

ОЩЕ:  Hot Coffey помага на Клипърс да свалят Хоукс

Това олицетворяваше неподредената природа на половината на артилеристите – те бяха далеч от контрол и Форест показа, че ги притеснява с темпото си.

Арсенал имаше достатъчно топка, но Форест никога не се притесняваше по време на едно незабравимо първо полувреме – което би удовлетворило домакините, които подновиха бързо след почивката.

Те измислиха първия значим шанс в играта, когато Бренан Джонсън остави Седрик да изостава отдясно и пресече за Филип Цинкернагел, за да тества Лено.

Тогава беше ред на Арсенал да отхвърли добър шанс, когато Сака дразни Джак Колбек и центрира за Нкетия.

Еди Нкетия от Арсенал реагира след пропуснат шанс
Изображение: Еди Нкетия от Арсенал реагира след пропуснат шанс

Нападателят отдръпна гърба на Джо Уорал и удари свободен удар с глава от шест ярда, но успя напълно да пропусне усилията си и то се търкулна ужасно широко.

Играта заплашваше да намери живот и ударът от свободен удар на Джеймс Гарнър беше добре спасен от Лено точно след часа, когато Форест натисна, но беше твърде кратък.

Чарли Патино, при пълния си дебют, беше заменен от Александър Лаказет, който се бореше да окаже постоянно въздействие, но същото може да се каже и за неговите съотборници, на които на всички им липсваше сплотеност.

Това беше досадна демонстрация, която опровергаше скорошната форма на артилеристите. Домакините усетиха своя шанс и когато пробивът най-накрая дойде след седем минути до края, това беше собствено на Арсенал.

Люис Грабан дава преднина на Нотингам Форест през второто полувреме
Изображение: Люис Грабан дава преднина на Нотингам Форест във второто полувреме

Локонга изгуби топката в халфовата линия и Йейтс беше пъхнат вдясно, за да осигури идеалното центриране на Грабан, който да влезе и да го спечели от шест ярда.

ОЩЕ:  Мартинес би приветствал завръщането на Евертън | Рууни също е в краткия списък

Какво следва?

Форест пътува до Милуол в събота в 15:00 часа, докато Арсенал се изправи срещу Ливърпул на Анфийлд в първия мач от полуфинала на Carabao Cup в мач, който можете да видите на живо по Sky Sports Football в 19:45 часа.

Четвъртък, 13 януари, 19:00 ч. Начало 19:45 ч

Sky Sports Football HDSky Sports Football HD

източник