Артета: Арсенал не е достатъчно добър и трябва да се извини

Микел Артета каза, че Арсенал трябва да се извини, след като представяне под номиналното ниво доведе до поражение от Нотингам Форест в третия кръг на ФА Къп.

Късният удар на Люис Грабан доказа разликата на City Ground, когато Форест отново шокира артилеристите , след като ги победи с 4-2 на същия етап през 2018 г.

Артета направи няколко промени в отбора си, но все пак включи Букайо Сака, Мартин Одегаард, Габриел Мартинели и Бернд Лено в стартовите XI.

„Не бяхме достатъчно добри и трябва да се извиним за това“, каза мениджърът на Арсенал Артета пред ITV.

„Не искам да използвам извинения, очаквам отборът, който изкарах, да се справи по-добре и когато не си в купата, ти излизаш.

„Днес показа, че не сме способни да победим срещу Форест далеч от дома и не вложихме ниво, за да спечелим мача. Това е колективен въпрос и днес не го направихме. Това, което направихме днес, не е близо до нивото и стандарти, които се изискват."

Артета добави в пресконференцията си след мача: „Имахме нужда от повече устрем, повече глад за победа на всяка цена във всяко едно действие, много повече. Не бяхме на нашето ниво.

„Наистина съм разочарован от представянето, преди всичко. Не от отношението, а от това колко голяма цел имаме и каква решителност показахме да променим играта, когато е трудно да се играе срещу, и начина, по който те играят.

Люис Грабан празнува победата си срещу Арсенал в третия кръг на ФА Къп
Изображение: Люис Грабан празнува своя победител срещу Арсенал във ФА Къп

„Играх в такива игри през последните 18 години и знам колко сложно е да дойдеш тук и не е изненада трудностите, с които ще се сблъскаш. Но когато направим това, трябва да се изправим по различен начин .

ОЩЕ:  Latham набра 252, преди Boult да премине през Бангладеш

"Наистина е болезнено. Това е състезание, което е много свързано с нашата история и да се измъкнем от него е голям удар."

Въпреки че Арсенал имаше много повече владение, те не успяха да нанесат нито един удар към целта.

Нуно Таварес беше закачен само след 34 минути на мача и показа разочарованието си, когато хвърли ръкавиците си на земята.

Попитан за решението да сменя Таварес, Артета каза: „Направих го просто, за да се опитам да подобря представянето на отбора.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Микел Артета каза преди мача, че на Арсенал липсват редица играчи от първия отбор

"Трябва да взема решението да се опитам да подобря представянето на отбора, когато не върви в друга посока."

Арсенал ще се надява на подобрение в следващите си три двубоя.

Те се изправят срещу Ливърпул в полуфиналите на Carabao Cup в два мача на 13 и 20 януари, от двете страни на пътуването до съперника от северен Лондон Тотнъм във Висшата лига в неделя, 16 януари.

Мениджърът на Нотингам Форест Стив Купър обяви, че е "наистина горд" с играчите си.

Той каза: „Изправихме се срещу наистина добър отбор и имахме ясен план за игра. Искахме да бъдем смели с натиска си и да ги накараме на контра и така вкарахме.

„Наистина съм горд с момчетата, доволен от представянето. Брилянтно е да се справим и се надявам играчите наистина да вярват в това, което правим.

"[Grabban] е капитанът на клуба. Той е опитен и ние работим заедно по отношение на това как го използваме. След това го изведохме и той вкара."

ОЩЕ:  Слухове за трансфер от Ливърпул: Салах няма да отстъпи от исканията за договор

източник