Стоукс, Бътлър и Беърстоу може да пропуснат последния тест на пепел

Бен Стоукс не бе играл за Англия на четвъртия ден от теста в Сидни поради странично напрежение, докато Джос Бътлър (пръст) и Джони Беърстоу (палец) са били подложени на рентгенови лъчи; и тримата ще се бият, ако е необходимо в последния ден на SCG, но участието в Hobart Test е под съмнение

Последна актуализация: 01.08.22 9:48 ч

Англия универсален Бен Стоукс е засегнат от странично напрежение в теста в Сидни

Англия все още не знае дали Бен Стоукс, Джони Беърстоу или Джос Бътлър ще бъдат годни за петия и последен тест на пепелта в Хобарт.

Стоукс (лявата страна) чака резултати от сканиране и не е играл на четвъртия ден от четвъртия тест в Сидни, докато Бътлър (пръст) и (Баърстоу (палец) са били подложени на рентгенови лъчи.

И тримата ще се бият за Англия, ако е необходимо в последния ден на SCG, тъй като туристите се стремят да спечелят равенство и да избегнат загуба с 4-0 в серията – но тяхното участие отвъд това остава неясно.

Защитникът на полето Оли Поуп запази вратата за Англия във втория ининг на Австралия, като Бътлър и Беърстоу бяха извън терена поради техните контузии, докато вратарят на Кент Сам Билингс беше избран в отбора преди мача в Хобарт от 14 януари.

Джони Беърстоу беше разбит на десния палец от Пат Каминс по време на неговия век в SCG

Помощник-треньорът на Англия Торп – който води отбора в Сидни, докато Крис Силвърууд завършва изолацията си от Covid-19 – каза за Стоукс, Бътлър и Беърстоу: „Очевидно имаме някои удари

„Възможно е [те ще пропуснат последния тест], но ние ще оценим всичко това в края на мача.

„Очевидно, Сам е извикан в групата и това очевидно е добър индикатор за някои от опасенията, които имаме с контузиите.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Роб Ки смята, че Джони Беърстоу демонстрира как Англия трябва да се бие срещу Австралия с по-положителен подход
Роб Ки смята, че Джони Беърстоу демонстрира как Англия трябва да се бие срещу Австралия с по-положителен подход

„Но съм сигурен, че момчетата ще вземат каквото трябва, за да се доберат до позиция, в която са способни да се представят в последния ден. Всички ще се бият и всички ще дадат всичко от себе си, знам това.

"В края на мача трябва да преценим кой потенциално ще бъде на разположение. Със Стоукс контузията му не е голяма, тъй като е многостранна."

Англия добави Сам Билингс към своя отбор по пепел, като контузиите се трупат

Очаква се Билингс да направи своя дебют на теста в Хобарт, ако Бътлър пропусне, но Поуп не навреди на перспективите си с четири улова на четвъртия ден в Сидни.

Торп добави: „Мислех, че Оли се справи фантастично, малко е като вратар… ако наистина не ги забелязваш, това означава, че са се справили много добре.

„Отне ми известно време, за да разбера, че е той там. Това ни дава възможности.“

Роб Ки от Sky Sports Cricket добави: „Мисля, че Билингс ще влезе. Той беше в невероятна форма в Big Bash, въпреки че това е крикет с бели топки.

„Бътлър изглежда, че се бори. Беърстоу може да е добре, но изглежда малко вероятно той да продължи с разбит палец.“

източник