Джей Аджайи официално се оттегля от НФЛ

Камерън Хогууд

Интервюта, коментари и анализи @ch_skysports

Джей Аджайи изигра решаваща роля в подпомагането на Филаделфия Ийгълс за успеха на Супербоул LII срещу New England Patriots, след като беше придобит чрез търговия с Маями Долфинс.

Последна актуализация: 08/01/22 19:04 ч

Джей Аджайи празнува спечелването на Super Bowl LII

Джей Аджайи официално се оттегля от НФЛ и ще стане почетен капитан на Филаделфия Ийгълс във финала на редовния им сезон срещу Далас Каубойс.

Роденият в Лондон бек помогна на Филаделфия Ийгълс за славата на Super Bowl LII срещу New England Patriots, след като беше придобит от Маями Долфинс преди крайния срок за търговия през 2017 г.

Той се оказа ключово допълнение към шампионата на Филаделфия, формирайки тристранна атака на земята с Легарет Блаунт и Кори Клемент, докато завърши втори в отбора с 408 ярда за тъчдаун при 5,8 ярда на пренасяне от 70 опита в седем мача.

Изборът от петия кръг от 2015 г. от Бойз Стейт по-късно осигури 184 ярда в плейофите, включително 57 ярда от девет кари срещу Патриотите в Супербоул.

Аджайи стана професионален боулър с Делфините през 2016 г., след като оглави отбора с 1272 ярда при 8 тъчдауна, заедно с 27 хващания на 151 ярда.

Кариерата му претърпя неуспех през 2018 г., когато претърпя разкъсване на ACL в края на сезона в мача на Eagles' Week Five с Минесота Викингс, преди да изиграе три участия, след като беше преподписан през ноември 2019 г. в отговор на контузията на Дарън Спроулс до освобождаването му през декември.

През 2020 г. той подписа като играч на електронни спортове в eMLS League Series One с Philadelphia Union на MLS.

източник