Ирландия отпада от Западна Индия в ODI след 93 на Брукс при дебюта

Брукс и капитанът Kieron Pollard се комбинират за 155 бягания, за да запалят Западна Индия, след като намаляват до 62-4 в 19-ия над; сериалът остава в Кингстън във вторник и петък, последван от еднократен Twenty20

От AP

Последна актуализация: 01.09.22 00:17 ч

Шамар Брукс от Западна Индия в акция на Twenty20 срещу Пакистан през декемвриШамар Брукс от Западна Индия в акция на Twenty20 срещу Пакистан през декември
Шамар Брукс от Западна Индия в акция на Twenty20 срещу Пакистан през декември

Шамар Брукс, който дебютира на 33-годишна възраст, отбеляза 93 и изведе Западна Индия до победа с 24 маншове над Ирландия в първия еднодневен международен мач на Сабина Парк в събота.

Уест Индии бяха всички аут за 269 на предпоследната топка, преди Ирландия да бъде отхвърлена за 245 в началото на последното си оувър.

Брукс току-що пропусна да стане вторият Западна Индия, отбелязал ODI век при дебюта, след Дезмънд Хейнс, новият селекционер на отбора.

Брукс и капитанът Киърън Полард, които направиха 69, комбинираха 155 ръна, след като отборът им бе намален до 62-4 в 19-ия овър. Оф-спинърът Andy McBrine взе две уикета в два овъра.

Ирландците основно играха добре, като средно пейсърите Марк Адаър и Крейг Йънг взеха по три врата.

Западните Индии преминаха 12 оувъра без граница, докато Брукс и Полард избраха своите моменти.

Четирите шестици на Pollard дойдоха в пространството от шест топки, включително три последователни от McBrine над мидуикет, дълъг и назад квадратен лег. Той беше аут в 42-ия оувър, изпреварвайки дърпане до дългата граница на Йънг след 69 от 66 топки.

Брукс премина lbw към Adair в 45-ата, неговите глоби 93 от 89 топки, включително девет граници и три шестици.

Ирландия, излизаща от споделен сериал със Съединените щати във Форт Лодърдейл, започна без Пол Стърлинг, Сими Сингх и Бен Уайт – всички заразени с коронавируса.

ОЩЕ:  Плановете на „Краун Ризортс“ за „Едно Куинсбридж“ са претърпели недоумение

След като Уилям Портърфийлд беше аут и Макбрайн се оттегли ранен на 34, след като беше ударен в решетката на шлема, капитанът Анди Балбирни и Хари Тектор поставиха солидна платформа, въпреки че скоростта на бягане пълзяше нагоре.

Но след като Balbirnie беше ударен на решетката от Odean Smith, той излезе от аут три топки по-късно в нов овър на Romario Shepherd, блъскайки топка и забивайки отзад. Аут за 71 от 94 топки, излизането на Балбирни сложи край на резултата от 103.

Tector беше в аут за 53 от 68 топки в следващия овър, опитвайки се да отсече и преодоля Смит до Ростън Чейс на границата.

След като и двата сета батсмени бяха отпаднали от 38-ия овър, Ирландия така и не се възстанови.

Шепърд и Алзари Джоузеф взеха по три врата.

Сериалът остава в Кингстън във вторник и петък, последван от еднократен Twenty20.

източник