Хау е "опустошен" след излизане от чашата | Уилсън отсъства за осем седмици

Еди Хоу казва, че е „опустошен“ за привържениците на Нюкасъл след шокиращото им поражение с 1:0 от Кеймбридж от Лига 1 в ФА Къп в събота.

Хау имаше още лоши новини за феновете на Нюкасъл след мача, когато разкри, че голмайсторът Калъм Уилсън ще отсъства осем седмици след сканиране на травмата му в прасеца.

Поражението от Кеймбридж означава, че Хоу е спечелил само веднъж, след като смени Стив Брус като мениджър през ноември.

Повече от 50 000 привърженици бяха на Сейнт Джеймс Парк, за да станат свидетели на поражението на Нюкасъл, а на въпрос за подкрепата, която отборът му получи, Хоу каза: „Ние сме съсипани за тях.

„Страхотна атмосфера, невероятно чувство по време на мача, дори когато изоставахме, наистина искахме отбора да намери изравнителен гол.

„Не ме изненада напълно – откакто съм тук, такива са привържениците.

„Опустошен за тях, почувствам болката им и това ме мотивира да се опитам да се отплатя за вярата и подкрепата им, като спечелят игри много скоро.“

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Кийрън Трипиър казва, че е готов за предизвикателството и ще се бори да запази Нюкасъл Юнайтед във Висшата лига

Победата на Кеймбридж удължи мрачния рекорд на Нюкасъл във ФА Къп – те стигнаха до четвъртфиналите на състезанието само веднъж от 2005 г. насам, докато това беше 15-ият път от 16 сезона, когато те напуснаха в третия или четвъртия кръг.

Поводът трябваше да бъде празничен, като Кийрън Трипиър дебютира след като пее от Атлетико Мадрид, но голът на Джо Айрънсайд през второто полувреме направи този мизерен следобед за привържениците на Нюкасъл.

ОЩЕ:  Не е ясно дали Aubameyang ще играе в последния групов мач AFCON на Габон

Свраките имаха 23 удара по време на мача, но не успяха да намерят път покрай впечатляващия вратар на Кеймбридж Димитър Митов, като Хоу призна, че неговият отбор пропусна Уилсън.

Нюкасъл ще трябва да продължи да се справя без нападателя до март поради травмата му в прасеца, като Хоу каза: „Той беше скенер вчера, защото имаше леко съмнение относно първоначалното му сканиране и трябваше да го оставим да заздравее още малко .

„Мисля, че той ще бъде навън осем седмици.“

Хау също разкри, че собствениците на Нюкасъл са влезли в съблекалнята, за да се обърнат към играчите след мача, добавяйки, че този ход е подкрепящ и оценен от отбора.

Председателят на Нюкасъл Юнайтед Ясир Ал-Румаян (вляво) със съсобственицата Аманда Стейвли по време на мача от третия кръг на ФА Къп в Сейнт Джеймс' Парк
Изображение: Председателят на Нюкасъл Ясир Ал-Румаян (вляво) със съсобственицата Аманда Стейвли по време на мача от третия кръг на ФА Къп в Сейнт Джеймс Парк

„Да, те дойдоха да видят играчите“, каза Хау. „Аз лично не бях там за това – те ме видяха с треньорския ми екип след това.

„Вярвам, че те подкрепяха много играчите, подчертавайки факта, че сме в тази борба да останем заедно в лигата и те са много зад всички.

„Не мога да им благодаря достатъчно за тази подкрепа и мисля, че беше наистина полезно за играчите да видят това и да почувстват това, защото това пътуване, което вървим в момента и тази битка, в която сме, за да останем в дивизията, е обединени усилия от всички.

"Привържениците играят своята роля – бяха великолепни. Собствениците искаха да покажат подкрепата си за играчите и това беше наистина добре дошло."

Еди Хоу не коментира директно съобщенията, свързващи Нюкасъл Юнайтед с защитника на Лил Свен Ботман

Следвайте Нюкасъл Юнайтед със Sky Sports

Следете всеки мач на Нюкасъл във Висшата лига този сезон с нашите блогове на живо в уебсайта и приложението Sky Sports и гледайте моменти от мача безплатно малко след пълно работно време.

Искате ли най-новия Нюкасъл? Отбележете нашата страница с новини за Нюкасъл , разгледайте мачовете на Нюкасъл и последните резултати на Нюкасъл, гледайте голове и видео на Нюкасъл , следете таблицата на Висшата лига и вижте кои мачове на Нюкасъл предстоят на живо по Sky Sports .

Вземете всичко това и повече – включително известия, изпращани направо до телефона ви – като изтеглите приложението Sky Sports Scores и зададете Нюкасъл като свой любим отбор.

Чуйте най-добрата реакция на Висшата лига и експертен анализ с подкастовете Essential Football и Gary Neville , бъдете в течение с нашия специален трансферен център , следвайте социалните акаунти на Sky Sports в Twitter , Instagram и YouTube и разберете как да получите Sky Спорт .

източник