„No More Red“ – Арсенал ще играе в изцяло бяла лента във ФА Къп

Арсенал ще играе в еднократна изцяло бяла лента срещу Нотингам Форест като част от стартирането на инициативата за борба с престъпленията с ножове с Adidas No More Red.

Арсенал премахва червеното от емблематичната си фланелка и ще носи персонализиран изцяло бял комплект за първи път в неделния мач от третия кръг на ФА Къп с Нотингам Форест на Сити Граунд.

Комплектите няма да се предлагат в търговската мрежа и ще бъдат предоставени само на лица, които правят положителна промяна в общността.

Сътрудничеството с производителя на екипи на клуба ще се основава на работата на Арсенал в общността, за да запази младежите в безопасност, като осигури нови инвестиции за безопасни пространства за игра на футбол и възможности за наставничество, което ще види местните млади лидери, подкрепяни от творчески таланти, включително Иън Райт и Идрис Елба.

Това идва след потвърждението от миналата седмица за рекордните 30 жертви на престъпления с ножове в Лондон през 2021 г.

„Идеята, че Арсенал ще излезе в изцяло бял комплект и ще каже „Няма повече червено“ ще накара хората да си помислят: „Чакай, какво става тук?“ – след това погледнете по-нататък и опитайте да разберете повече", каза актьорът Идрис Елба пред Sky Sports News .

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Арсенал си партнира с Adidas, за да стартира инициативата за борба с престъпленията с ножове No More Red, за да помогне за справяне с насилието сред младежите. Като част от това, Арсенал ще носи персонализиран еднократен изцяло бял комплект за неделния мач за FA Cup срещу Нотингам Форест

„Надявам се, че ще окаже влияние, което да се развие в други футболни клубове и да вдъхнови други идеи за сътрудничество, както и инвестиции в практически неща, за да се помогне на младите хора, независимо дали става дума за футболни игрища или младежки центрове като този, в който отидох в Forest Gate, където спортувах и където всъщност се влюбих във филма.

"Трябва да дадем на младите хора, особено на тийнейджърите, друга възможност и алтернатива на престъпленията с ножове и бандите. Става дума за това, което можем да им предложим като опция."

10-те фланелки, носени от полеви играчи на Арсенал във връзка с купата, ще бъдат подарени на организации, работещи в общността, за да се справят с някои от основните причини за престъпленията с ножове и насилието сред младежите. Инициативата „Не пробивай бъдещето си“ – използвайки модата в подкрепа на хората, които работят за предпазване на децата от престъпления – е една такава организация.

Носителят на награди актьор Елба използва статута си, за да повиши осведомеността за престъпленията с ножове и казва, че инициативата No More Red е кауза, която моментално го е отразила.

„Причините, поради които те [Adidas и Арсенал] правят това, наистина резонираха с мен.

„Имам много последователи на младежта и хората винаги ми казват: „Идрис, ти дойде от същото място, откъдето дойдох и аз, как го направи?“ И с футболистите е същото.

"Да видя тези два гиганта да казват, че искаме да направим нещо значимо, специфично за културата на футбола, което казва, че гледаме, ни е грижа, искаме да направим нещо – това наистина резонира с мен. Наистина го направи."

„Най-голямото ни сътрудничество е с феновете“

Изображение: Габриел Мартинели моделира бяла риза по поръчка на Арсенал

„Необходимо е село, защото никой човек не е остров“, продължи Елба. „Тук идват партньорствата, които повишават осведомеността и сътрудничеството.

„Най-голямото ни сътрудничество е с феновете. Всяка събота и неделя идват стотици хиляди фенове и милиони хора се събират, за да гледат футбол.

„Вие наистина започвате своя футболен път като тийнейджър и това е силата на сътрудничеството точно там. Това е мястото, където Adidas, Арсенал, Иън Райт – на когото бях фен на израстването – аз, Не пробивайте бъдещето си, всички, ние Всички сме тук, за да разширим това съобщение.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Идрис Елба, Иън Райт и гласовете на общността на Северен Лондон обсъждат насилието по лондонските улици и как Арсенал и Адидас се обединиха за борба с проблема чрез инициативата „No More Red“

„Футболът е мястото, където можете да гледате отбора си, да видите феновете и да празнувате съюза си – съюз, който не мисля, че можете да получите никъде другаде.

„Футболът ви кара да се чувствате така, сякаш сте в това заедно и това е колко мощен е спортът, и футболът в частност. Вие буквално използвате гласа си, за да развеселите и повдигнете играчите, а футболът вероятно е малко използван в този смисъл за това как се свързва с младите и как може да се превърне в фар на светлината за младите."

„Температурата на насилието е различна през 2021 г.“

Изображение: Лондончанинът Идрис Елба е горд поддръжник на инициативата No More Red

Около 10 000 престъпления, съобщени през 12-те месеца в столицата до юни миналата година, са свързани с нож.

Елба вярва, че пандемията на коронавирус и ефектите от блокирането са засилили стреса и напрежението сред младите хора, изостряйки проблема с престъпленията с ножове.

„Температурата на насилието през 2021 г. беше напълно различна – и едно от ключовите неща, през които не преминахме през осемдесетте, беше две, три години пандемия, която не само натовари света и гражданите на света , но нашата страна по начин, на който никога досега не сме виждали.

„Това са деца, за които говорим и тези деца (30-те, които бяха убити) може би щяха да са живи, ако не преминахме през едно от най-трудните времена в света, които някога сме виждали.

Изображение: Арсенал в общността работи върху положителни местни инициативи повече от 35 години

„Не казвам, че нямаше да има престъпления с ножове, ако не беше пандемията, казвам, че в крайна сметка това е влошило нещата за всички. Нивата на стрес са наистина, наистина високи и следователно нивото на насилието и естеството на гангстерската култура са приели друга форма.

„Мисля, че това се промени значително от времето, когато пораснах, и по-специално, че последните две години бяха опасни. трагично е.

„Намираме се в момент в началото на годината, когато се надяваме – и аз използвам думата нарочно – можем да кажем, че искаме да го променим и да хвърлим светлина върху това, че имаме достатъчно и като село, искаме да направим нещо по въпроса.

„Адидас, аз, Арсенал, никога няма да стигнем до същността на това защо се случват престъпления с ножове, но това, което можем да направим, е да вдигнем много шум за това, така че хората са много по-наясно – всички от хората, които правят и продават ножовете на хората, които ги държат.

„Става дума за създаване на това съзнание и за казване на хората и за показване на хората, че обръщаме внимание.“

Иън Райт: Заедно можем да променим нещата

Клубната легенда Райт също участва в мощна серия от видеоклипове заедно с играчите на Арсенал Емил Смит Роу, Бакайо Сака, Рейс Нелсън, където те отправят страстна молба за „No More Red“ – край на насилието с нож.

Райт каза: Всеки млад човек заслужава възможността да изрази себе си. Възможността да съществува в безопасна среда. Възможността да живее без страх от насилие.

Изображение: Легендата на Арсенал Иън Райт е част от инициативата и кампанията No More Red

„Никога не можем да приемем загубата на живот чрез младежко насилие като „нормално“ в нашия град и е толкова важно всички да работим заедно, за да създадем по-добра среда за младите хора.

„Като даваме на младите хора повече места за спортуване, повече подкрепа и достъп до хора, които могат да ги вдъхновят, заедно можем да помогнем да променим младите хора в Лондон“.

Ръководителят на Арсенал в общността, Фреди Хъдсън, добави: „Пазенето на безопасност е само една част, No More Red също предоставя образователни възможности, които помагат на хората да правят по-добър, информиран избор за своето бъдеще. Освен това изпраща по-широко послание, че преследвайки таланта си и съсредоточавайки се върху стремежите и положителните влияния, има алтернативи."

За повече информация относно инициативата, моля, посетете тук

източник