Майк Ашли подготвя оферта за поглъщане на Дерби за £50 милиона

Бившият собственик на Нюкасъл Майк Ашли подготвя официална оферта от £50 милиона за закупуване на Дерби Каунти.

Ашли е в предварителни разговори с администраторите на Derby през последните 48 часа – неговата оферта ще бъде най-голямата, получена досега от администраторите на Derby, Quantuma.

Смята се, че оценката на бившия собственик на Нюкасъл е по-голяма от офертата, представена от General Sports Worldwide, консорциум, който включва бившия председател на Derby Андрю Апълби, бившия главен изпълнителен директор Сам Ръш и бившия главен изпълнителен директор на Wolves Джез Мокси.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Акценти от играта Sky Bet Championship между Рединг и Дерби.

В навечерието на Коледа Quantuma обяви, че предпочитан участник е „предстоящ“. На Sky Sports News беше казано, че това съобщение може да се случи в следващите 48 часа.

Ако успее, се очаква Ашли да се опита да закупи стадиона на Дерби Прайд Парк от бившия собственик на Дерби Мел Морис.

Компанията Ashley's Sports Direct има голям дистрибуторски център, базиран на индустриалната зона на Pride Park, на един хвърлей от стадиона.

Това би било бързо завръщане във футбола за Ашли, който продаде Нюкасъл Юнайтед през октомври при поглъщане, при което Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия (PIF) пое контролния 80-процентов дял , слагайки край на 14-годишната му собственост.

Дербито се вкоренява в дъното на шампионата с 11 точки след приемане на приспадане от 21 точки.

Шефът на Рамс Уейн Рууни наблюдава серия от четири мача без загуба – включително три поредни победи, преди равенството 2-2 в понеделник в Рединг.

Нюкасъл на Ашли: Без трофеи, без забавление, без надежда

Изображение: Ашли беше широко критикуван по време на управлението си в Нюкасъл

Сценаристът на Sky Sports Адам Бейт през октомври:

„Искам да се забавлявам и да спечеля някои трофеи“, каза Майк Ашли скоро след като пое контрола през 2007 г. Чакането за голям трофей сега продължава повече от половин век, но фактът, че неговите 14 години начело са били обратното на забавление, което феновете на Нюкасъл няма да простят.

„Провал, имаше много такива. Той е ръководил две от шестте изпадания на Нюкасъл в тяхната 129-годишна история. Фарс, който е бил по-чест посетител на Сейнт Джеймс Парк от самия Ашли. Но забавлението никога не е било приятел на неговия Нюкасъл.

„По време на неговото управление някогашните артисти на английския футбол бяха сведени до мрачно любопитство. Останалата част от страната зяпна в недоверие. Поддръжниците просто издържаха.

„Иконите бяха отчуждени, натрапниците бяха прекалено повишени. Парите бяха изразходвани спорадично и неохотно, инвестицията периодична и случайна. Стратегия липсваше. Когато се появи, не беше повече от тиктакане. Никой не би могъл да го сбърка с амбиция.

„При Ашли това се превърна в клуб за зомби, илюзия за живот.“

Прочетете пълната функция тук

източник