Коутиньо се присъединява към Вила под наем до края на сезона

Филипе Коутиньо се присъедини към Астън Вила под наем от Барселона до края на сезона.

Споразумението, което зависи от това, че играчът завърши медицински преглед и получи разрешение за работа, също включва опция за покупка и Коутиньо ще пътува до Бирмингам в следващите 48 часа.

Коутиньо искаше да се върне в Англия и да играе редовен футбол и вижда Вила като амбициозен клуб, който изгражда нещо специално за бъдещето.

Бразилският полузащитник познава добре мениджъра Стивън Джерард, който е прекарал две години и половина с него в Ливърпул, и се казва, че вече знае много за Вила и техния отбор.

Един източник каза пред Sky Sports News, че има шанс Коутиньо да се върне в Ливърпул този месец и той ще се радва да се върне на Анфийлд.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

След като Филипе Коутиньо е свързан с връщане във Висшата лига, ще се върнем назад към някои от най-добрите му голове във Висшата лига в фланелката на Ливърпул.

Въпреки това се разбира, че Ливърпул не е търсил ход за 29-годишния футболист през януарския трансферен прозорец.

Коутиньо бе привлечен от Барселона от Ливърпул за клубния рекорд от £146 милиона през януари 2018 г., но той се бореше да запази място в първия отбор на Ноу Камп и прекара сезон 2019/20 под наем в Байерн Мюнхен.

Джерард: Коутиньо е сериен победител

Говорейки в четвъртък преди подписването на Коутиньо, мениджърът Стивън Джерард каза:

„Шестдесет и три мача за Бразилия, сериен победител, беше невероятен в Ливърпул, така че мога да разбера защо той е свързан с много футболни клубове“, каза Джерард.

ОЩЕ:  Лас Вегас се зае с тренировки с Елон Муск

„Мога да разбера защо много привърженици в цялата страна говорят за него. Не мисля, че получаваш прякор като магьосник, ако не си специален футболист, така че той е човек, когото уважавам невероятно за.

„Но не искам да добавям никакви спекулации, защото той принадлежи на Барселона.

Анализ: Коутиньо може да запълни празнината на Grealish

Джак Грилиш веднъж коментира, че Филипе Коутиньо е един от любимите му играчи за гледане в YouTube. „Той винаги има това, нали знаеш, къде отива наляво и пада като малко шими, което аз самият обичам да правя.“ Сега пътуването извървя пълен кръг.

Докато Грилиш усъвършенства изкуството си достатъчно, за да спечели 100 милиона паунда в Манчестър Сити, Коутиньо се завръща във Висшата лига, за да го замени в Астън Вила. Ако бразилецът успее да повтори формата, която го отведе от Ливърпул в Барселона, това ще бъде идеално подписване.

Има прилики между двамата играчи. Грилиш похвали способността на Коутиньо да „минава покрай играчи, сякаш ги няма“ и това е, което Вила толкова обичаше в бившия си капитан. Липсваше им да имат този играч, който може да накара нещата да се случат този сезон.

Все още ли е Коутиньо, идолизиран от Грилиш? На 29 има време да възвърне най-добрата си форма при стария съотборник Стивън Джерард, но кариерата му се отклони в Барселона. Ако, подобно на Грилиш, Коутиньо е вдъхновен от това, че е главният човек във Villa Park, има забавление.

Следвайте януарския трансферен прозорец със Sky Sports

Кой ще бъде в движение през януари?

ОЩЕ:  Трансферен сезон - лято 2010

Януарският трансферен прозорец отваря в събота, 1 януари 2022 г., и приключва в 23 ч. в понеделник, 31 януари .

Бъдете в крак с всички най-нови трансферни новини и слухове в нашия специален блог в Центъра за трансфери на дигиталните платформи на Sky Sports. Можете също да наваксате с тънкостите, изходите и анализите в Sky Sports News .

източник