Опция Lingfield Winter Million за Threeunderthrufive

Начинаещият преследвач на Пол Никълс Threeunderthrufive вероятно ще се подготви за фестивала в Челтнъм с участие в Lingfield Winter Million Festival или в Warwick.

Победителят в осем от 11-те си състезания до момента, седемгодишното момче се справя изключително добре с преследването, като спечели три от първите си четири.

Последният от тях беше втора степен в Донкастър и връзките на семейния кастр на Макнийл ще решат дали той участва в Brown Advisory Novices' Chase през март или по-продължителното National Hunt Chase след следващото си участие.

„Не мисля, че той ще отиде в Рейнолдстаун в Аскот, вероятно е малко твърде близо до фестивала“, каза състезателният мениджър на Макс Макнийл Иън Търнър.

„Бих си помислил, че или ще отиде в Уоруик за второто ниво, което Пол спечели със Next Destination (Hampton Novices' Chase, 15 януари), или за новото състезание Winter Million в Лингфийлд (21 януари).

„Той ще вземе едно от тях и след това ще си вземе почивка преди фестивала.

„Почти го поставихме в Gold Cup и забелязвам, че Ahoy Senor е бил. Ако участвате в Brown Advisory, вероятно ще се сблъскате с Galopin Des Champs и Bravemansgame и не много в Gold Cup увеличиха шансовете си за Коледа.

"В края на деня обаче можете да участвате в състезанията за начинаещи само веднъж. Чувството ми е, че той ще отиде в Уоруик, тъй като кой знае каква ще бъде терена в Лингфийлд."

Червената, синя и бяла коприна на McNeill се доближиха в National Hunt Chase миналия сезон с обучената от Гордън Елиът Escaria Ten, която не е била виждана откакто изтегли в Irish National.

ОЩЕ:  Томич критикува тестването на Covid-19 в квалификациите на Aus Open

Във формата му в Челтнъм с Galvin и Next Destination обаче, надеждата е, че той може да бъде добре хендикапен с оферта за Grand National на картите.

„Ескария Десет не е в Златната купа, така че предполагам, че хората могат да разберат какъв е планът, като се има предвид, че той е с рейтинг 151 и не е в Челтнъм“, каза Търнър.

„Когато видите какъв рейтинг е Галвин сега (167), казахме на Гордън през лятото да го тренира за Gold Cup и тогава ще видите как се справи формата на National Hunt Chase.

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Жокей Ейдриън Хескин каза, че има още какво да дойдат от Threeunderthrufive, след като той се приземи в Донкастър за Пол Никълс.

„Той беше потвърден за Becher, но за съжаление в деня преди декларациите той куца, така че не можеше да бяга, но в ретроспективно отношение това може да не е лошо.

„Къде отива, дали е състезание с препятствия, Thyestes или Bobbyjo, не знам, но той се завърна, язден и целите му са през пролетта.“

Tritonic вече опита голяма слава за хендикап за McNeill в Аскот този сезон и след това беше хвърлен в компания от Grade One само седмица по-късно в Коледното препятствие, където беше добре победен зад Epatante.

"Беше просто случай състезанието да дойде твърде рано за него. Трябваше да опитаме, състезанието беше там и всъщност хендикаперът го свали с 1lb, което е хубаво, тъй като сега отива в Нюбъри за препятствието на Betfair", каза Търнър от Обвинението на Алън Кинг.

Тритоник (вляво) изчиства последния при Аскот пред Onemorefortheroad
Изображение: Тритоник (вляво) изчиства последния при Аскот пред Onemorefortheroad

„Ако не бяхме бягали в Аскот, ще трябва да си помислите, че може да сме били в първите две, но нямаше да пропуснем Аскот, за да отидем в Кемптън.

ОЩЕ:  Консорциумът за научни игри спечели търг за спортни залагания в Турция

„Може да се окаже, че той се нуждае от голямо поле и силно темпо, за да покаже най-доброто от себе си.

„Нямаше какво да губиш, като отидеш в Кемптън, ако беше спечелил, щеше да е хубаво да мечтае за известно време, но нямаше нищо друго за него до Нюбъри.“

Моля, използвайте браузъра Chrome за по-достъпен видео плейър

Жокей Адриан Хескин беше благодарен за късната промяна на тактиката, тъй като Tritonic спечели трофея за обмен на Betfair в Аскот в събота.

Друг кон на Макнийл с Елиът в Ирландия е IA Connect, победител в две от трите му бягания с препятствия.

„IA Connect се класира за финала на Red Mills Series в Пънчестаун през април, който струва 100 000 евро“, каза Търнър.

„Един от условията за участие в това е, че не може да си спечелил степенувано състезание. Така че не можем да спечелим степенувано състезание с него преди това, така че подозирам, че скоро може да има участие с хендикап някъде, за да види къде се намира "

източник