Cash Back подове stablemate Classic Getaway

Classic Getaway беше изместен от стабилния спътник Cash Back в Munster Hurdle в Clonmel.

Избягал победител в единствения си старт в полето от точка до точка, Classic Getaway беше грабнат за £570,000 от кръвния агент Том Малоун и треньора Гордън Елиът от името на Cheveley Park Stud.

След като напусна Елиът, за да се присъедини към Уили Мълинс, шестгодишното момче направи успешен дебют по правилата с 15-дълга присъда в броня на Типъръри миналия май и беше фаворит 5/6 при завръщането си в игра.

Партньор на Пол Тауненд, Classic Getaway проследи връщания на Дани Мълинс Cash Back (8/1) по време на ранните етапи, преди да поеме управлението с кръг за изпълнение.

Лидерът на пазара изглеждаше командващ отпред, заобикаляйки домакинския завой, но неговият приятел се върна до него, след като прескочи втория полет от дома и беше на шест дължини на линията.

Печелившият състезател каза: „Той беше състезател с препятствия от 140, който влизаше в това, така че бях малко изненадан, че беше намален в залаганията и мислех, че ще има добър шанс.

„Той направи добър завръщане в Корк и е хубаво да го видя отново в заграждението на победителя.

„Последния път ставаше тактически да слизам по хълма и вървях добре и никой друг нямаше да се намеси. Не бих отстъпил втория кон (Classic Getaway), тъй като все още беше много добро бягане за кон за първи път над препятствия. Той също ще се подобри много от това."

Уили Мълинс
Изображение: Уили Мълинс се наслади на двойка през деня в Clonmel

Той добави: „Cash Back винаги е имал двигател, бил е поставен в преследване за начинаещи от първостепенна степен и е имал проблеми със скачането, но днес това е повишило увереността.“

ОЩЕ:  Забраняват испанското,италианското и английското първенство

Треньорът на Closutton Mullins завършваше удвояване на картата след по-ранния успех на Dinoblue, собственост на JP McManus в препятствието Kilsheelan Mares Maiden Hurdle.

Дъщерята на Доктор Дино, която преди не се състезаваше, едва ли би могла да бъде по-впечатляваща с 15 дължини в ръцете на Марк Уолш като фаворит на равни пари.

Мълинс също оседла втория и третия дом съответно в La Prima Donna и Mi Lighthouse.

„Тя е прекрасна кобила и го направи много лесно“, каза Уолш.

„Тя беше много добра и минаваше по трибуните, конят на Джак Фоли (Glenbeg Express) се мотаеше и моят искаше да продължи.

„Тя не беше запалена, но има дълга крачка и се плъзгаше по земята с прав гръб. Тя скочи брилянтно и беше много професионална през целия път.

"Способността определено е налице и не бих могъл да я виня за нищо, ако трябва да бъда честен."

източник