188Bet внезапно затваря операциите си по онлайн хазарт в Обединеното кралство и Ирландия

Онлайн операторът на хазарт 188Bet внезапно обяви прекратяването на дейността си в Обединеното кралство, Ирландия, Гибралтар и Нормандските острови.

Във вторник сутринта посетителите на уебсайта 188Bet.co.uk бяха посрещнати с известие за решението на оператора да напусне пазарите във Великобритания / Ирландия. Клиентите бяха уверени, че компанията майка в Обединеното кралство Annatar Ltd не е имала финансови затруднения и че те ще трябва до 30 август да изтеглят всички останали средства в своите сметки 188Bet.

Известието казва, че 188Bet ще изпълни всички печеливши залози от предстоящи залози за събития, насрочени до края на 30 юни. По същия начин многократни залози с крака до края на 30 юни ще бъдат изпълнени, докато всяка конкретна част от многократния залог Не се урежда, докато след тази дата няма да бъде анулирано.

Известието не предлагаше много обяснения за решението си да съкрати операциите, пред които са изправени Великобритания, като каза само, че „това действие е търговско решение на много конкурентен пазар.“ Затварянето „се отнася само до 188Bet.co.uk. „И не засяга други сайтове с марка 188Bet.

188Bet е преди всичко операция, насочена към азиатските страни, а преследването на лиценза на Комисията за хазарта в Обединеното кралство (UKGC) беше широко възприемано като начин за достъп до възможности за спонсорство във футбола във Великобритания, което е изключително популярно сред азиатските спортни играчи.

Отказът от операциите в Обединеното кралство означава, че 188Bet вече няма да може да спонсорира британския футбол, тъй като тези привилегии са запазени за компании, лицензирани да оперират от UKGC. 188Bet също беше оторизиран партньор за залагания на състезания в Обединеното кралство преди новата сделка за финансиране на сектора с хазартния сектор и имаше допълнителни спонсорски връзки с местните екипи за крикет, снукър и ръгби лиги.

ОЩЕ:  Грузия започва дългия път към спортните залагания

188Bet е вторият лицензиран оператор в Обединеното кралство, който внезапно затвори този месец след придобиването на BetClean от лицензираните от Великобритания 888 Holdings. В случая на BetBright, сайтът анулира всички предстоящи залози, въпреки че 888 в крайна сметка се съгласи да заложи залозите, поставени на този месец в Челтнъм фестивала.

UKGC се обяви за безпомощност в принуждаването на BetBright или 888 да уважават предстоящите залози, като същевременно отбелязва факта, че нито един клиент не е загубил баланса по сметката си. Във вторник UKGC заяви, че „отправя запитвания към 188Bet по този въпрос“, но не предлага никакви индикации, че по-нататъшни действия са оправдани или възможни.