„Много голям“ букмейкър ще пусне в Русия лицензиран сайт през април

Един от най-големите западни оператори на онлайн спортни залагания се готви да пусне сайт, лицензиран от Русия, през април, според известните.

В сряда Sport24.ru цитира Паруйр Шахбазян, ръководител на руски онлайн залагания, който казва, че малките му птици са му казали, че „голям международен букмейкър ще започне да работи в Русия“ следващия месец.

В момента Русия е издала 16 онлайн лиценза за залагания, но само една от тях е преминала към западна марка залагания. Bwin.ru, лицензираният от Русия сайт на марката Bwin GVC Holdings, стартира през ноември 2017 г. чрез съвместно предприятие с местни компании Digital Betting LLC и Rambler & Co.

Шахбазян изигра съвместно с идентичността на оператора, който очаква да стартира през април, казвайки само, че компанията ще привлече и помощта на местен партньор. Шахбазян заяви още, че две допълнителни западни залагащи марки ще пуснат операциите, лицензирани от Русия преди годината.

Спекулациите вече бяха високи, че онлайн британският гигант Bet365 подготвяше руско съвместно предприятие, особено след като компанията започна да рекламира „съветници за обслужване на клиенти на руски език“, като определи краен срок за подаване на автобиографии на 8 март.

Миналия месец руският филиал Legalbet съобщи, че William Hill е разпръснал i-тата и пресича t-тата на руско-лицензираното си предприятие, въпреки че неидентифицираните представители на Hills са говорили с закалени очаквания, като твърдят, че стартирането може да дойде “след утрешния ден или в три години.“

Въпреки голямата видимост на марката Bwin, Bwin.ru досега се бореше да направи много напред с руските играчи. Руското правителство обаче продължава да затруднява международните обекти, които обслужват руски играчи без местно разрешение, а местните лицензирани букмейкъри могат да получат сериозен тласък, ако Русия изпълни с плана си да изгради „оградена градина“ около вътрешния си интернет „Рунет“.

ОЩЕ:  Бейсболни коефициенти: MLB дивизионни коефициенти Beĭsbolni koefitsienti: MLB divizionni koefitsi

Неотдавна Русия ускори прилагането на новите си закони за обработка на плащания, които ограничават финансовите институции да извършват бизнес с компании в черния списък. По-рано този месец руските медии съобщиха, че популярната опция за плащане на Yandex.Money изчезва от много международни лицензирани сайтове за хазарт, за които се знае, че имат голям руски език.

Миналия месец руското медийно издание „Ведомости“ изчисли общия оборот на руския пазар за залагания от 1,15 млрд. Рубли (17,5 млрд. Долара) през 2018 г., което е 70% подобрение в сравнение с предходната година. Числата получиха тласък от домакинството на Русия на Световното първенство по футбол 2018, по време на което руските играчи са заложили общо 250 млрд. Рубли.

Има някакъв дебат за това колко голяма част от този оборот е бил извършен от руски лицензирани сайтове за залагания. Някои статистически данни за 2017 г. твърдят, че 60% от оборота са били обработени от руски оператори, докато други проучвания показват тази цифра като 15%.