World Poker Tour ще се разпространи в Мексико след сделката с телевизия Azteca

World Poker Tour и нейната сестринска компания Allied Esports се преместват в Латинска Америка, след като сключиха сделка с дъщерното дружество на Grupos Salinas TV Azteca, за да внесат покер и Esports в района.

Доналд Тръмп може да иска да изгради стена между двете нации, но това не е спряло Адам Плиска и екипажа на World Poker Tour (WPT) да искат да създадат лагер в Мексико.

World Poker Tour ще се разшири в Мексико, след като преди това се появиха съобщенията на телевизия Azteca, WPT и неговата сестра Allied Esports, които са собственост на Ourgame International Holdings, се очаква да бъдат придобити от Black Ridge Acquisition Group и ще работят като Allied Esports , Inc, и това, което следва, е пример за това как можете да очаквате новото партньорство да процъфтява през следващите години.

WPT и Allied Esports подписаха петгодишен стратегически съюз с Група Салинас и неговата дъщерна телевизия Azteca, за да разпространят покера и Esports в цяла Латинска Америка.

По отношение на покера, TV Azteca ще популяризира марката WPT в Мексико по някои новаторски начини. WPT предаде на TV Azteca лиценз за използване на марката WPT в разработването на социални покер и други игрални продукти в Латинска Америка, като първото от тях ще бъде първото по рода си приложение на испански език.

Новото приложение ще покаже покер и казино с вградено обучение за двете игри. Телевизорът Azteca също така обещава уникална система за награди и добавянето на испански екип за коментари от световна класа за отразяване на 17-сезоните на съдържанието, до които те вече имат достъп.

ОЩЕ:  Poker King Cup 2019 отложи без никаква очевидна причина

Grupo Salinas също ще продава стоки с марка WPT в магазините си в Латинска Америка, а дуото ще си сътрудничи със специални програми на испански език в най-модерното студио на Azteca, разположено в Мексико Сити.

TV Azteca е водещата спортна мрежа в Мексико, контролираща повече от 40 местни предавания и регионални безплатни станции. Те също имат кабелни пакети с гиганти Netflix и HBO. WPT и Allied Esports ще получат достъп до над 95% от мексиканския пазар.

Като част от сделката, телевизия Azteca ще помогне за създаването и излъчването на две WPT Main Tour събития и осем WPTDeepStacks и WPT500 събития всеки сезон, известни като WPT LATAM Tour, като първите блокове натрупват цимент през следващите 12 месеца.

Адам Плиска нарече сделката „исторически напредък за World Poker Tour в Латинска Америка“.

През 2017 г. собственикът на WPT OurGame International Holdings разкри плановете си да събере близо 55 милиона долара, за да разшири марката в Азия и Южна Америка. Оттогава WPT проведе събития в Япония и Корея, така че новината на LATAM изглежда следващата логична стъпка.