GVC се забърква, 888 продължава да се строи

Това беше луда седмица във Великобритания и е само във вторник. То ще се влоши, когато подходи 29 март. Още един ден още един Brexit глас. Отстъпки от Брюксел или никакви отстъпки, никой не знае нищо, журналистите просто продължават да отгатват и съставят диаграми, а бизнесът няма представа какво да очаква. Единственият начин да преминете през него с някакво чувство за нормалност е да останете ликвидни, да поддържате риска на минимално ниво и да поддържате бавна и стабилна стратегия за растеж. Просто останете курса, ако приемете, че курсът, в който се намирате, е спокоен и разумен. А ако сте GVC и курсът ви не е бил бавен и стабилен от години, продавайте 3 милиона акции с отстъпка възможно най-бързо.

GVC се забърква, 888 продължава да се изгражда и в сянката на всичко, което се случва всеки ден на този политически неработещ остров, но дългоочакваният масов GVC най-накрая пристигна. Акциите на GVC се сринаха почти с 20% вчера, след като новината се разчупи, че вътрешните лица продават акции с отстъпка. Съмнявам се, че това е краят на спада. GVC отчете печалба миналата седмица, а нетните загуби се увеличиха с 60%. Дългосрочната стратегия на GVC никога не е имала много смисъл за мен. Току-що започна да събира имущество под гигантски чадър и да остави хищнически пъзел, който не беше сглобен на пода. Как всичко се вписва заедно е мистерия, освен цитирането на маркетинговите взаимодействия и каквито и да било други неясни претенции, които можете да направите от маншета. Броят, който се откроява в приходите си през 2018 г., е SG&A плащанията, равняващи се на брутната печалба. Ако вашият персонал струва колкото брутната ви печалба, имате структурни проблеми.

ОЩЕ:  Paddy Power Betfair поема Flutter на новата идентичност на марката

Можете да изпомпвате акции за дълго време с вълнение, стимулирано от изкупувания с ливъридж, но това не може да продължи вечно. След издигането на захар, бюстът е сигурен, макар че времето винаги е най-трудната част. Ако можете да го познаете, можете бързо да забогатеете.

Това, което ми се струва смешно за докладването на срива на GVC, са твърденията, че инвеститорите са били „изплашени“ за ефектите от намаляването на максималните залози на терминалите за залагане на фиксирани коефициенти. Уплашил? GVC е купил Ladbrokes и неговите FOBT на условна сделка, която отчита максималния дял на FOBT. Това не беше тайна. Как могат да се изплашат инвеститорите, освен ако наистина нямат представа какво прави ГВК дори на най-основното ниво? Тук нямаше призраци. Това е само параболичното предварително изчерпване на горивото. Тук не трябва да се прикрепя никакво друго разсъждение. Това винаги е това, което се случва в края на напредъка на небето с малко фундаментална подкрепа.

Това е просто логика и числа. Как една компания може да се превърне в по-здравословна компания чрез придобиване на куп нездравословни компании? Освен ако не искате да ги премахнете напълно в някакъв корпоративен процес на усъвършенстване, какво точно постигате отвъд обсега на инвеститорите?

Вярвам, че всеки има право да продаде толкова акции в ценни книжа, които иска, на каквато и да е цена и хората могат да направят своя собствена грижа и да решат и просто да оставят регулаторите от него, така че не мога да атакувам вътрешни служители на GVC за извършване на нещо погрешно по принцип. Ще кажа само, че това, което се случи тук, не ме изненадва. Нещо като това е доста закъсняло и е в съответствие с начина, по който компанията се управлява през последните няколко години.

ОЩЕ:  Система над 1.5 гола в мача

От другата страна на нещата, които имаме 888 печалби току-що освободени, и докато те няма да чукам вашите чорапи, те все още са впечатляващи в бавно изгаряне отговорен вид начин. EBITDA е нараснал с 6%, въпреки че приходите са намалели с 2%. Приходите намаляха най-вече заради спад в покера, който се дължеше на рязък изход от австралийския пазар. Неотдавнашното навлизане на португалския пазар ще помогне за преодоляването му, но отново имаме обстоятелства извън контрола на 888, но все пак наблюдаваме бавен и стабилен растеж като цяло. По сходни външни причини приходите са били по-ниски в самата Великобритания, отчасти защото 888 трябва да удря клиентите си в Обединеното кралство с още по-неудобни защити поради проблемите си с маркетинга на клиенти, които са се самоизключили в миналото. Тя не иска другa глоба, така че по-добре да се заблуждава от страна на неудобства на съществуващи клиенти. Макар и да се сблъсква с регулаторен пинбол, макар и да има своите положителни страни, тъй като извънредните позиции се изгубиха от загуба от 51 млн. Лири през миналата година до печалба от £ 11.1M през 2018 г. от благоприятен изход в германския данъчен спор.

Стратегията на 888 е да продължи по пътя на целевите малки придобивания, които, вместо да уважават акционерите с големи числа, всъщност се вписват в големия пъзел, който се опитва да изгради. Последното е BetBright, което позволява на 888 напълно да притежава своя двигател за спортни залагания и му дава много по-голяма гъвкавост при адаптирането на технологията на гръб, тъй като тя се вписва в собствената си клиентска база. Акциите няма да експлодират в този вид новини, но това са видове сделки, които изграждат ценностна тухла с тухли във времето. Следва новина за придобиването на Costa Bingo, което би трябвало да подпомогне сегмента Bingo.

ОЩЕ:  Новият законопроект за спортния хазарт в Кънектикът облагодетелства спортните лиги

За да подпомогне финансирането на тези скромни придобивания, 888 за първи път от години подписа договор за револвиращ кредит с Barclays с максимален размер от 50 милиона долара. Вместо да се стремят към дългове, за да финансират бърз растеж на най-високата линия и да удържи краткосрочни търговци, които търсят бързи печалби, просто използвайте малки мостове за ликвидност, за да изгладят операциите в краткосрочен план.

Отдавна е моето мнение, че макар 888 да не бъде имунизиран срещу следващия спад, който не е бил, той ще се възстанови много по-силно от конкурентите. Следващата година или две ще определи дали това е в крайна сметка правилно. Въпреки че в Обединеното кралство и Европа има прекалено голяма нестабилност, за да се определи дали настоящият спад е приключил, шансовете 888 да се върнат към предишните върхове изглеждат много по-добре от GVC да прави същото скоро.